Ανακυκλώθηκαν εκατοντάδες κιλά σχολικά βιβλία!

Επτακόσια κιλά σχολικά βιβλία ανακυκλώθηκαν στην Λακωνία!

Ανακυκλώθηκαν εκατοντάδες κιλά σχολικά βιβλία!

Πρόκειται για βιβλία που πλέον δεν είναι στην διδακτέα ύλη και παρέμεναν για μήνες στις αποθήκες του Γενικού Λυκείου Έλους που ανήκει στον Δήμο Ευρώτα στη Λακωνία όπως και σε άλλα σχολεία της περιοχής,.

«Είμαι νέος διευθυντής στο συγκεκριμένο σχολείο, δεν μπορώ να έχω εικόνα αν ο δήμος είχε ενημερωθεί ή όχι για το συγκεκριμένο ζήτημα. Επειδή γνώριζα τη δραστηριότητα της Λακωνικής Βιοενεργειακή στη Σπάρτη, επέλεξα τη συγκεκριμένη λύση έτσι ώστε τουλάχιστον να εξασφαλιστεί το γεγονός πως το χαρτί των βιβλίων θα ξαναγίνει χαρτί», λέει διευθυντής του σχολείου Σταύρος Περγαντής.

Σύμφωνα με το Βήμα, συνολικά τα σχολεία παρέδωσαν χαρτί βάρους 700 κιλών. «Δεν ήταν και λίγα τα παιδιά που εκμεταλλευόμενα αυτή την ευκαιρία έφεραν και βιβλία παλιότερων χρόνων που πλέον ήταν σε κακή κατάσταση», σχολιάζει από την πλευρά του ο Σταύρος Αργυρόπουλος ο οποίος μαζί με άλλους 29 πολίτες της Λακωνίας επέλεξαν να συστήσουν αυτή την εταιρεία που έχει ως διακηρυγμένο σκοπό να διαχειριστεί τα απορρίμματα της Λακωνίας στη βάση του διαχωρισμού και της επαναχρησιμοποίησής τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved