Back to school οδηγός για κάθε μαμά: Τα τρία online βήματα της απόλυτης επιτυχίας

Κάθε Σεπτέμβρη οι μαμάδες απανταχού «πηγαίνουμε σχολείο» μαζί με τα παιδιά μας – τρόπος του λέγειν φυσικά, που περιέχει όμως αρκετή δόση αλήθειας.

Διότι εκτός του ότι και κυριολεκτικά οι περισσότερες από εμάς συνοδεύουμε τα παιδιά μας μέχρι την αυλή του σχολείου ή έστω το σχολικό, εμείς είμαστε εκείνες που φροντίζουν για τον πλήρη τους εξοπλισμό για τη νέα σχολική χρονιά. Τσάντα, παγουρίνα, κασετίνες, τετράδια και μολύβια, χαρτόνια και ψαλίδια, η σχολική λίστα είναι πάντα γεμάτη και το σπίτι γεμίζει χαρά και χρώματα όταν τα προμηθευόμαστε όλα αυτά. Ο μικρός μαθητής ή η μικρή μαθήτρια ενθουσιάζεται που βλέπει πως θα πηγαίνει στο σχολείο του με τα καινούρια αγαπημένα του πράγματα κι εμείς οι μαμάδες προσπαθούμε – πολλές φορές μάταια – να συγκρατήσουμε τα δάκρυα συγκίνησης που πλημμυρίζουν τα μάτια μας για το «καμάρι» μας που «μεγάλωσε τόσο»!

Η σχολική λίστα της χρονιάς

Η προετοιμασία για το σχολείο απαιτεί κάθε χρόνο συγκέντρωση και οργάνωση, τόσο για να προμηθευτούμε όλα τα απαραίτητα, όσο και για να ικανοποιήσουμε τα γούστα και τις προτιμήσεις του μικρού μας – η λάμψη στα παιδικά προσωπάκια όταν αντικρύζουν τον αγαπημένο τους ήρωα πάνω στην καινούρια σχολική τσάντα, είναι απερίγραπτη! Σίγουρα πολλές από εμάς νιώθουμε έως και… χαμένες στο άγνωστο, παίρνοντας στα χέρια μας την περίφημη σχολική λίστα: Μια σειρά από αντικείμενα που το παιδάκι μας χρειάζεται για τη σχολική χρονιά που ξεκινά και που πρέπει να τα συγκεντρώσουμε ένα προς ένα. Πού είναι η μεγάλη δυσκολία; Καταρχήν στο να ξεχωρίσουμε τι είναι αυτό που χρειάζεται ακριβώς ο νέος μαθητής και να το επιλέξουμε μεταξύ των δεκάδων παρόμοιων προϊόντων που κυκλοφορούν στην αγορά. Ποιο τετράδιο άραγε και ποιο ψαλίδι ταιριάζει καλύτερα στο μεγάλο μου αγόρι που ξεκινάει την Δ’ Δημοτικού; Ποια κασετίνα θα αρέσει στη μικρή μου που φέτος θα είναι μια «έμπειρη» μαθήτρια της Β’ Δημοτικού;

Τι χρειάζεται λοιπόν στην πραγματικότητα κάθε μητέρα που… επιστρέφει στο σχολείο μαζί με τα παιδιά της; Έναν οδηγό, έναν «βοηθό», που θα την κατατοπίσει καταλλήλως εύκολα, γρήγορα και κυρίως αποτελεσματικά – δηλαδή τον απόλυτο online οδηγό Back to School που δημιούργησαν τα Public για όλες εμάς! Τρία απλά, online βήματα είναι αρκετά: Συμπληρώνοντας το σχολείο του παιδιού, τη βαθμίδα και την τάξη, απομένουν μόνο μερικά «κλικ» για να συγκεντρώσουμε ό,τι χρειαζόμαστε στο καλάθι μας.

Οι λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

Με τη φράση «ό,τι χρειαζόμαστε», μάλιστα, εννοούμε ακριβώς αυτό: Από την πιο μικροσκοπική και αστεία γόμα μέχρι τα κατάλληλα έπιπλα γραφείου που θα μας βοηθήσουν με τη σπιτική μελέτη και όλα όσα υπάρχουν ενδιάμεσα. Βιβλία, τετράδια όλων των ειδών, χαρτικά, μολύβια και στυλό, αξεσουάρ φαγητού, επιλογές από τον τομέα της τεχνολογίας – κυριολεκτικά, τα πάντα είναι διαθέσιμα για το ηλεκτρονικό μας καλάθι. Η μεγάλη ευκολία της διάκρισης όμως είναι και το σημαντικότερο πλεονέκτημα του συγκεκριμένου οδηγού που λατρέψαμε για τη χρησιμότητά του από την πρώτη στιγμή. Με κάθε αναζήτηση δηλαδή, μας παρουσιάζονται όλα τα προϊόντα που ταιριάζουν στον δικό μας μαθητή, στο σχολείο του και στην τάξη του.

Αναζητώντας για παράδειγμα τα προϊόντα της σχολικής λίστας της μικρής, συμπληρώνοντας στον οδηγό «Δημόσιο» σχολείο, «Δημοτικό» και «Β’ τάξη», εμφανίζονται μόνο όσα πληρούν αυτά τα κριτήρια, ανά κατηγορία και όσο πιο αναλυτικά γίνεται. Για παράδειγμα, επιλέγοντας «τετράδια», μπορούμε να βλέπουμε κάθε φορά μόνο «κλασσικά», «εξηγήσεων», «με θέματα», «με σχέδια» ή τα «αξεσουάρ», δηλαδή ετικέτες, αυτοκόλλητα και καλύμματα. Αντίστοιχα, στην κατηγορία «αξεσουάρ φαγητού», μπορούμε να επιλέξουμε «τσαντάκια φαγητού», «φαγητοδοχεία» ή «παγούρια», κατάλληλα για την ηλικία του παιδιού. Ειδικά σε κατηγορίες όπως η «Γραφική ύλη», οι επιλογές είναι ταξινομημένες μέχρι… τέλους κι έτσι μπορούμε εύκολα και κάνοντας ένα απλό «κλικ» να επιλέξουμε ακριβώς τη ζελατίνα που χρειαζόμαστε, μεταξύ 14 επιλογών!

Από την τσάντα ως το παιδικό γραφείο

Μένοντας στο ίδιο περιβάλλον, οι μαμάδες όχι μόνο συμπληρώνουμε τη λίστα του μαθητή και της μαθήτριας με κάθε λεπτομέρεια, αλλά επίσης μπορούμε να επιλέξουμε την καινούρια τους τσάντα – όλοι οι ήρωες εμφανίζονται απευθείας στην οθόνη μας – και όλο το «σετ»: Κασετίνα, παγούρι, φαγητοδοχείο και η τσάντα για το φαγητό του παιδιού μας, όλα ακριβώς όπως τα φαντάζεται το μικρό μας. Μπορούμε επίσης να διαλέξουμε το καινούριο του γραφείο ή την καινούρια του ανατομική καρέκλα, για να μπαίνουν οι σωστές βάσεις τόσο για τη μάθηση όσο και για τη διαδικασία γύρω από αυτή – οι ώρες της μελέτης στο σπίτι πρέπει να γίνουν όσο πιο άνετες και ευχάριστες γίνεται!

Όσο για τον μεγάλο κυρίαρχο της εποχής μας, την τεχνολογία, που συχνά προβληματίζει εμάς τις μαμάδες, ο online οδηγός του Public.gr έχει την απάντηση σε ό,τι χρειαστούμε. Μην ξεχνάμε ότι η περασμένη χρονιά ανέδειξε – μέσω αντίξοων συνθηκών – τη χρησιμότητα της τεχνολογίας, όχι μόνο για την επαφή μας με τους φίλους μας, τη διασκέδασή μας, αλλά και για την ίδια τη διαδικασία της μάθησης: Η τεχνολογία και η σωστή χρήση της είναι σύμμαχός μας για ένα καλύτερο μέλλον για όλους μας κι εμείς, με τη βοήθεια των ειδικών, θα την αξιοποιήσουμε στο έπακρο.

«Σκούλαρε! Εδώ τα έχουμε όλα!» - αυτό είναι το σύνθημα του απόλυτου online οδηγού για τη νέα σχολική χρονιά και πράγματι στο Public.gr εμείς οι μαμάδες, τα βρίσκουμε όλα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved