Κάνοντας την πρώτη χρονιά στο σχολείο πιο εύκολη για ένα παιδί

Οι συμβουλές που θα βοηθήσουν τα μικρά μας να προσαρμοστούν στη νέα τους ζωή.

Κάνοντας την πρώτη χρονιά στο σχολείο πιο εύκολη για ένα παιδί

Η πρώτη ημέρα που το παιδί πηγαίνει στο σχολείο, είναι μοναδική τόσο για εκείνο, όσο και για εμάς, τους γονείς. Ο χρόνος για λίγο σταματάει πίσω από την ανοιχτή πόρτα του προαυλίου και εμείς αναρωτιόμαστε, πότε πρόλαβε να μεγαλώσει τόσο αυτό το μικροσκοπικό πλάσμα, το οποίο κάποτε νανουρίζαμε στην αγκαλιά μας. Καμαρωτό και κάπως ανυπόμονο, με την καινούργια σάκα του να αγκαλιάζει τους ώμους, αφήνει τα χέρια μας και είναι έτοιμο να πραγματοποιήσει το πρώτο, μεγάλο βήμα προς το «μαγικό ταξίδι» της γνώσης.

Σίγουρα η πρώτη ημέρα στο Δημοτικό, δεν είναι αυτή που θα καθορίσει το μέλλον των παιδιών. Επειδή όμως, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, «η αρχή είναι το ήμισυ του παντός», καλό θα ήταν εμείς οι γονείς, να φροντίσουμε να προετοιμάσουμε τα παιδιά μας για αυτή την ημέρα-ορόσημο, δηλαδή να την κάνουμε πιο εύκολη και λιγότερο αγχωτική για εκείνα.

Παρακάτω, λοιπόν, έχουμε συγκεντρώσει τα βήματα που αξίζει να ακολουθήσουμε, με σκοπό να κάνουμε ακόμη πιο εύκολη την πρώτη χρονιά στο σχολείο για ένα παιδί.

Διαβάστε περισσότερα στο Epithimies.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved