Άνοιγμα σχολείων: Έτσι θα λειτουργήσουν - Οι μάσκες, οι απουσίες και τα διαλείμματα

Άνοιγμα σχολείων: Τι αλλάζει για διαλείμματα, κυλικεία, σχολικές εκδρομές - Τι θα γίνει με τις απουσίες - Αναλυτικός οδηγός

Άνοιγμα σχολείων: Έτσι θα λειτουργήσουν - Οι μάσκες, οι απουσίες και τα διαλείμματα

«Τα σχολεία μας θα ανοίξουν στις 14 Σεπτεμβρίου», ανακοίνωσε την Τρίτη (01/09) η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιείται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης, σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων.

Σημαντικός παράγοντας για να παρθεί η απόφαση για την ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων, όπως είπε η υπουργός, ήταν το να δοθεί ικανό χρονικό διάστημα από την επιστροφή των εκδρομέων και να περιοριστούν οι μετακινήσεις των ασυμπτωματικών συμπολιτών μας.

Όπως είπε η υπουργός, τα στοιχεία δείχνουν ότι ήδη ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού δεν έχει ακόμη επιστρέψει. Επανέλαβε, έτσι, την έκκληση προς τους εκδρομείς να επιστρέψουν άμεσα με τις οικογένειές τους.

Η υπουργός επανέλαβε επίσης ότι θα αξιολογείται η εξέλιξη της πανδημίας σε τοπικό, περιφερειακό και εθνικό επίπεδο και εφ' όσον χρειαστεί, και πάντα με βάση τις εισηγήσεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού, θα επικαιροποιούνται τα μέτρα προστασίας και πρόληψης.

Η κ. Κεραμέως ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου και όλους τους δημάρχους και την Τοπική Αυτοδιοίκηση ευρύτερα, για τη μέχρι σήμερα εξαιρετική συνεργασία και ευχήθηκε καλή αρχή στα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

«Φέτος θα είναι μια χρονιά διαφορετική από τις άλλες», είπε η υπουργός. «Κατανοώ απόλυτα τις αγωνίες σας. Έχουμε χρέος τα παιδιά μας να βρεθούν στο φυσικό τους χώρο, στο σχολείο, με τα καλύτερα δυνατά μέτρα προστασίας. Τα παιδιά μας είναι πιο ασφαλή στο σχολείο, όπου λειτουργούν με κανόνες, με την καθοδήγηση των πολύτιμων εκπαιδευτικών τους, παρά στον δρόμο και στις πλατείες όπου παίζουν χωρίς κανόνες», πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved