Νέα ρύθμιση του υπουργείου παιδείας – Ποια είναι τα κριτήρια για τη μετεγγραφή φοιτητών!

Με πολύ αυστηρά εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια το υπουργείο παιδείας  θα επιτρέπει την μετεγγραφή σε τμήμα πανεπιστημίου ή ΤΕΙ της επιλογής ακόμα και φοιτητή που εισήλθε το 2011 στο πανεπιστήμιο.

Νέα ρύθμιση του υπουργείου παιδείας – Ποια είναι τα κριτήρια για τη μετεγγραφή  φοιτητών!

Τα κριτήρια κατάταξης των δικαιούχων ανά σχολή ή τμήμα είναι με σειρά προτεραιότητας τα εξής:

•Το κατά κεφαλήν εισόδημα του δικαιούχου και των μελών της οικογένειάς του, κατά αύξουσα κατανομή.
•Ο δικαιούχος να πάσχει από τις αναφερόμενες στο παράρτημα της υπ΄ αριθμ. Φ 151/122732/Β6 (Β' 1612/20100 υπουργικής απόφασης παθήσεις ή έχει πραγματοποιήσει δωρεά οργάνου ή μυελού των οστών σε συγγενή α' ή β΄ βαθμού.
•Ο δικαιούχος να έχει αδελφό ή αδελφή, ενεργό φοιτητή του πρώτου κύκλου σπουδών-εφόσον δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, που φοιτά σε πανεπιστήμιο ή Τ.Ε.Ι.-διαφορετικής πόλης της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους ή ο δικαιούχος να ανήκει στην κατηγορία των πολύδυμων τέκνων που συμμετείχαν το ίδιο σχολικό έτος στις πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
•Ο δικαιούχος να έχει γονείς, τέκνα, αδέλφια ή σύζυγο που πάσχουν από τις αναφερόμενες στο παράρτημά της υπ΄ αριθ. Φ 151/122732/Β6 (Β' 1612/2010) υπουργικής απόφασης παθήσεις ή έχουν πραγματοποιήσει δωρεά οργάνου ή μυελού των οστών σε συγγενή α' ή β' βαθμού ή ο δικαιούχος να είναι ορφανός και από τους δύο γονείς.
•Ο δικαιούχος να είναι τέκνο των θυμάτων της τρομοκρατίας.
•Τα μόρια εισαγωγής των δυνητικά δικαιούχων, κατά φθίνουσα σειρά κατάταξης

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved