Δίαιτα για έφηβα κορίτσια: Συμβουλές για υγιεινή και θρεπτική διατροφή

Τα περισσότερα κορίτσια στην εφηβεία ανησυχούν για το βάρος και την εμφάνισή τους και αρχίζουν να κάνουν διάφορες δίαιτες για να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει να πείτε στο κορίτσι σας είναι ότι μπορεί να πετύχει και να διατηρήσει το ιδανικό βάρος καταναλώνοντας υγιεινά τρόφιμα και ακολουθώντας ένα ισορροπημένο πρόγραμμα διατροφής.

Δίαιτα για έφηβα κορίτσια: Συμβουλές για υγιεινή και θρεπτική διατροφή

Μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή βοηθά το παιδί να αναπτύξει υγιεινές διατροφικές συνήθειες οι οποίες θα την βοηθήσουν στο μέλλον.

Ως εκ τούτου, θα πρέπει ως γονέας να βοηθήσετε την έφηβη κόρη σας να συνηθίσει σε μια πλήρη διατροφή που χρειάζεται για να αναπτυχθεί σε μια υγιή, ισχυρή και όμορφη νεαρή γυναίκα.

Προγραμματίστε τα γεύματα

Η διατροφή του παιδιού πρέπει να είναι πλήρης και να περιλαμβάνει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται για να αναπτυχθεί και να παραμείνει υγιής. Μια πλήρης διατροφή είναι αυτή που περιέχει πρωτεΐνες, υδατάνθρακες και λίπη. Αποφύγετε τις δίαιτες που δεν περιέχουν υδατάνθρακες ή μηδέν υδατάνθρακες, καθώς μπορεί να έχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του παιδιού. Σχεδιάστε ένα εβδομαδιαίο πρόγραμμα διατροφής και βεβαιωθείτε ότι το παιδί το ακολουθεί. Το πρωινό ειδικά είναι το πιο σημαντικό γεύμα της ημέρας. Συμπεριλάβετε φρέσκα φρούτα και πρωτεΐνες στο πρωινό της καθώς θα την κρατήσουν για περισσότερο χρόνο και θα της δώσουν την ενέργεια να αντιμετωπίσει την πρωινή βιασύνη. Επίσης, αντικαταστήστε την καφεΐνη με φρέσκους χυμούς, μιλκσέικ ή ένα φλιτζάνι τσάι.

Ενημερώστε τη για τα υγιή λίπη

Από τότε που τα έφηβα κορίτσια έχουν συνείδηση του βάρους τους αποφεύγουν τα λίπη. Ωστόσο, δεν είναι όλα τα λίπη άσχημα. Τα τρόφιμα που είναι λιπαρά δεν είναι καλά για την υγεία των κοριτσιών, αλλά πρέπει να γνωρίζουν την έννοια των υγιεινών λιπών που είναι απαραίτητα για υγιή μαλλιά και το δέρμα. Τα λίπη διατηρούν το σώμα μας καλά ενυδατωμένο και είναι απαραίτητα για να αποκτήσουν ένα ορισμένο ποσοστό θερμίδων. Ενθαρρύνετε την κατανάλωση υγιεινών λιπών και ζητήστε από την έφηβο να απομακρύνει τα μη θρεπτικά λιπαρά, τα οποία οδηγούν σε αύξηση βάρους.

Ώρα για έξυπνα σνακ

Εάν η κόρη σας αισθάνεται πεινασμένη ανάμεσα στα γεύματα ένα φρούτο, μια χούφτα ξηροί καρποί, ένα βρασμένο αυγό είναι μερικές έξυπνες σνακ επιλογές. Ο καλύτερος χρόνος για σνακ είναι μεταξύ του πρωινού και του μεσημεριανού γεύματος. Μια άλλη καλή στιγμή είναι μετά το γεύμα και πριν το δείπνο. Καλό είναι να αποφύγετε τα σνακ αργά τη νύχτα. Το παιδί μπορεί να πιει ένα ποτήρι ζεστό γάλα, μια μπάρα χωρίς ζάχαρη ή χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη.

Μεσημεριανό γεύμα / Δείπνο

Κάντε το μεσημεριανό ενδιαφέρον. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα συστατικά μιας σαλάτας, όπως τα λαχανικά και οι βρασμένες φακές με ρολό τορτίγιας. Αντί δηλαδή να φάει κάποια φύλλα σαλάτας μπορεί να πάρει ένα πιο ολοκληρωμένο γεύμα μαγειρεμένο και σερβιρισμένο με πιο ευφάνταστο τρόπο. Το δείπνο πρέπει να έχει λιγότερους υδατάνθρακες, αλλά δεν πρέπει να παραλείπεται. Απλές επιλογές δείπνου για έναν έφηβο μπορεί να είναι οι σούπες λαχανικών ή κοτόπουλου, σαλάτες, ζυμαρικά ολικής άλεσης, δημητριακά. Η ιδέα είναι να συνδυάσετε τη διατροφή με τη γεύση έτσι ώστε το γεύμα και το δείπνο να είναι ελκυστικά και διατροφικά σωστά για το παιδί σας.

Επιδόρπιο

Εναλλακτικές επιλογές επιδορπίων με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λιπαρά είναι το γιαούρτι χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και οι φρουτοσαλάτες. Μην βγάλετε εντελώς τη ζάχαρη από τη διατροφή της γιατί μπορεί να δημιουργήσει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Άφθονο νερό

Το κορίτσι σας θα πρέπει να πίνει αρκετό νερό για να κρατάει το σώμα του ενυδατωμένο. Το να μην πίνει αρκετό νερό μπορεί επίσης να κάνει το παιδί να πεινάει συχνότερα.

Όχι στο πρόχειρο φαγητό

Οποιοδήποτε τρόφιμο που δεν προσφέρει θρεπτική αξία χαρακτηρίζεται ως πρόχειρο φαγητό και πρέπει να αποφεύγεται. Μια τέτοια τροφή μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολική αύξηση βάρους καθώς το σώμα μας δεν μεταβάλει το πρόχειρο φαγητό σε κάτι θετικό παρά μόνο συσσωρεύεται ως άχρηστες θερμίδες.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved