6 εκπληκτικά οφέλη του αθλητισμού για τους έφηβους

Ο αθλητισμός βοηθά όχι μόνο στη σωματική ανάπτυξη και υγεία του εφήβου, αλλά και στην ψυχική και κοινωνική.

6 εκπληκτικά οφέλη του αθλητισμού για τους έφηβους

Ο έφηβος σας, αγόρι ή κορίτσι, δεν ενδιαφέρεται για τον αθλητισμό και αυτό σας ανησυχεί; Περνάει τον περισσότερο χρόνο του μπροστά σε μια οθόνη υπολογιστή και δεν συμμετέχει σε καμία υπαίθρια δραστηριότητα; Αυτά είναι κάποια ζητήματα που οι περισσότεροι γονείς αντιμετωπίζουν σήμερα. Η ένταξη του εφήβου σε μια ομάδα, η ενασχόλησή του με κάποιο άθλημα αποτελεί μια πρόκληση για τους γονείς.

Τα αθλήματα βοηθούν τα παιδιά να παραμείνουν σε φόρμα. Αλλά αυτό δεν είναι το μοναδικό όφελος που θα έχει ο έφηβος σας εάν ασχολείται με τον αθλητισμό. Διαβάστε και συζητήστε με τον έφηβό σας τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει αν ασχοληθεί με κάποιο ομαδικό άθλημα.

Κοινωνική Ανάπτυξη

Ο αθλητισμός θα βοηθήσει πρώτα και κύρια τον έφηβο να αναπτυχθεί κοινωνικά. Καθώς ο έφηβος σας ξοδεύει περισσότερο χρόνο με τους συνομηλίκους του θα μάθει να αλληλοεπιδρά καλύτερα. Ο έφηβος μπορεί να είναι ντροπαλός ή με χαμηλή αυτοπεποίθηση αλλά καθώς θα συναντά και άλλους που αγαπούν τον αθλητισμό θα αποκτήσει αυτοπεποίθηση.

Ηγετικές ικανότητες

Τα αθλήματα είναι μια εξαιρετική άσκηση για την οικοδόμηση ομαδικού πνεύματος και ηγετικών ικανοτήτων. Θα μάθει πώς να συντονίζει και να συνεργάζεται με τα μέλη της ομάδας του. Θα μάθει επίσης να διατηρεί το ενδιαφέρον ολόκληρης της ομάδας στην πρώτη προτεραιότητα αντί να σκέφτεται μόνο την ατομική του απόδοση.

Μακροχρόνιες φιλίες

Ο έφηβος θα σχηματίσει μερικούς από τους στενότερους δεσμούς του κατά τη διάρκεια αυτών των ετών. Καθώς ο έφηβος σας μοιράζεται τους φόβους και τα μυστικά του με τους συνομηλίκους του είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσει κάποιους πολύ ισχυρούς δεσμούς που θα διαρκέσουν μια ζωή.

Ο προπονητής ως πρότυπο

Οι περισσότεροι προπονητές λειτουργούν ως πρότυπα για τους έφηβους. Ο έφηβος μπορεί να μην σας ακούει αλλά είναι πιθανό ότι θα πειθαρχεί στον προπονητή του. Ο προπονητής του έφηβου θα τον καθοδηγήσει και θα τον διδάξει για τη σημασία της πειθαρχίας στη ζωή.

Αντοχή

Καθώς οι έφηβοι σας εκπαιδεύονται στα αθλήματα χτίζουν αργά και σταθερά την αντοχή τους. Τα αθλήματα θα βοηθήσουν τον έφηβο να παραμείνει υγιής ενώ είναι ένας καλός τρόπος για να αυξήσουν την ψυχική υγεία και την αντοχή των εφήβων.

Διαχείριση χρόνου

Όταν ο έφηβος σας εμπλέκεται στον αθλητισμό θα αρχίσει επίσης να διαχειρίζεται καλύτερα τον χρόνο του. Ο έφηβος θα προσπαθήσει να βρει μια ισορροπία ανάμεσα στα μαθήματα και τον αθλητισμό και αυτό θα σημαίνει ότι θα αρχίσει να ακολουθεί μια ρουτίνα και να χρησιμοποιεί τον χρόνο του παραγωγικά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved