Πώς να αντιμετωπίσετε το χάος στο εφηβικό δωμάτιο (pics)

Το υπνοδωμάτιο του εφήβου σας είναι ένας ολόκληρος, ξεχωριστός κόσμος!

Πώς να αντιμετωπίσετε το χάος στο εφηβικό δωμάτιο (pics)

Οι γονείς φοβούνται συχνά ότι το χάος στο δωμάτιο του εφήβου αντικατοπτρίζει μια εσωτερική αναστάτωση του παιδιού. Σε μερικές περιπτώσεις κάτι τέτοιο μπορεί να είναι αλήθεια και οι έφηβοι να πρέπει να τακτοποιήσουν όχι μόνο το χάος στο δωμάτιό τους αλλά και στο μυαλό τους. Σε γενικές γραμμές όμως δεν είναι κάτι το ανησυχητικό. Αντίθετα θα λέγαμε. Ένα χαοτικό υπνοδωμάτιο είναι μια φάση που όλοι οι έφηβοι πρέπει να περάσουν. Ως εκ τούτου, μπορείτε να σταματήσετε να αισθάνεστε άσχημα για να αφήσετε το δωμάτιο όπως είναι. Αν σας τρελαίνει, απλά κλείστε την πόρτα για να αποφύγετε να το βλέπετε!

Μην επιχειρήσετε να μπείτε και να καθαρίστε το δωμάτιο του εφήβου χωρίς τη συγκατάθεσή του. Μόλις φθάσουν στο δέκατο τρίτο έτος, οι έφηβοι χρειάζονται έναν δικό τους χώρο όπου μπορούν να κρύψουν τα μυστικά τους και να λάβουν αποφάσεις χωρίς την παρουσία άλλων που θα τους θυμίζουν συνεχώς τι είναι σωστό και τι είναι λάθος. Αυτό το μέρος είναι η κρεβατοκάμαρά τους. Θα πρέπει πάντα να χτυπάτε την πόρτα τους και να ζητήσετε την άδειά τους πριν μπείτε μέσα. Έτσι θα τους δείξετε ότι σέβεστε την ιδιωτικότητά τους.

Το παιδί σας δεν πρέπει να ενεργεί σαν να είναι και το σπίτι σας ένα ξενοδοχείο. Είναι σημαντικό να διδάξετε στο παιδί ότι εσείς σέβεστε την ανάγκη του για ιδιωτικότητα αλλά και εκείνο θα πρέπει να σεβαστεί την ανάγκη για ένα καθαρό σπίτι. Επομένως, είναι σημαντικό η ελευθερία τους να παραμείνει στο δωμάτιό τους και να τους κάνει να καταλάβουν ότι οι περιοχές που μοιράζονται με άλλους πρέπει να είναι εξίσου καθαρές όταν φεύγουν, όπως ήταν όταν έφθασαν.

Συμφωνείστε με το έφηβο παιδί σας μια ημέρα της εβδομάδας που εκείνο θα αναλάβει να καθαρίσει το δωμάτιό του με τη δική σας βοήθεια αν τη χρειαστεί. Τα χρησιμοποιημένα πιάτα, τα περιτυλίγματα από σοκολάτες και τα άπλυτα δεν είναι επιτρεπτό να μείνουν εκεί μέχρι τον επόμενο μήνα!

Δείτε στην gallery ιδέες διακόσμησης του εφηβικού δωματίου.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram hashtag #teenboysroom

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved