Η νέα επικίνδυνη «μόδα» των εφήβων που τους οδηγεί στο νοσοκομείο

Μία νέα «μόδα», άκρως επικίνδυνη για τους εφήβους, έχει κάνει την εμφάνισή της στη Σουηδία και επεκτείνεται σταδιακά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η νέα επικίνδυνη «μόδα» των εφήβων που τους οδηγεί στο νοσοκομείο

Σύμφωνα με ανακοίνωση της σουηδικής αστυνομίας, αρκετοί έφηβοι της χώρας καταναλώνουν υγρά απολυμαντικά χεριών για να μεθύσουν. Ναι, καλά διαβάσατε.

Στη Σουηδία η κατανάλωση αλκοόλ επιτρέπεται σε άτομα άνω των 18 σε μπαρ και εστιατόρια αλλά οι πολίτες μπορούν να αγοράσουν φιάλες για το σπίτι μετά την ηλικία των 20 ετών. Οι έφηβοι λοιπόν αγοράζουν και καταναλώνουν αλκοολούχο απολυμαντικό χεριών, η πώληση του οποίου είναι νόμιμη. Πολλά από τα προϊόντα αυτά περιέχουν έως και 85% καθαρό οινόπνευμα ενώ προκειμένου να γίνει ...εύγευστο το απολυμαντικό το αναμειγνύουν με χυμό φρούτων!

Το αποτέλεσμα είναι δεκάδες έφηβοι να καταλήγουν στο νοσοκομείο με δηλητηρίαση. Για το λόγο αυτό η αστυνομία της Σουηδίας έχει ζητήσει από τους φαρμακοποιούς να μην είναι σε κοινή θέα τα απολυμαντικά αλλά να τα τοποθετηθούν πίσω από τον πάγκο.

Το BBC αναφέρει πως το φαινόμενο δεν παρατηρείται μόνο στη Σουηδία, αλλά έχουν εμφανιστεί ανάλογα περιστατικά και στη Μεγάλη Βρετανία με αποτέλεσμα πολλά νοσοκομεία να έχουν αφαιρέσει τα ειδικά τζελ χεριών που υπάρχουν στους κοινόχρηστους χώρους καθώς έχουν κλαπεί από... επισκέπτες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved