Πώς ο οδοντίατρος μπορεί να διαγνώσει τη βουλιμία στην εφηβεία

Η βουλιμία είναι μία από τις πιο συνηθισμένες διατροφικές διαταραχές και συναντάται τα τελευταία χρόνια όλο και πιο συχνά στην εφηβεία.

Πώς ο οδοντίατρος μπορεί να διαγνώσει τη βουλιμία στην εφηβεία

Ειδικά τα κορίτσια είναι πιο επιρρεπή σε σχέση με τα αγόρια και διακατέχονται από μια ασυγκράτητη επιθυμία να αδειάσουν το ψυγείο! Μπορούν να φάνε τόσο πολύ σε βαθμό λιποθυμίας. Από τη στιγμή που θα γεμίσει το στομάχι της, η βουλιμική δεν έχει παρά μόνο ένα πράγμα στο μυαλό της :Να το «αδειάσει». Και αυτή είναι η διαφορά της από εκείνη που πάσχει από υπερφαγία.

Παίρνει καθαρτικά και κάνει εμετό για να ξεφορτωθεί το πλεόνασμα των θερμίδων που θα την παχύνουν. Αυτό βέβαια γίνεται στα κρυφά. Πολλές φορές μάλιστα μηχανεύεται πονηριές για να το κάνει περισσότερες φορές τη μέρα. Μ΄αυτό τον τρόπο, καταφέρνει να διατηρεί σταθερό το βάρος της.

Η διάγνωση της βουλιμίας γίνεται συνήθως από τον οδοντίατρο .Οι συνεχείς εμετοί δημιουργούν κοκκινίλες γύρω από το στόμα, ερεθίζουν τα ούλα και καταστρέφουν τα δόντια.

Οι έρευνες έχουν οδηγήσει στο συμπέρασμα ότι αυτή η διατροφική συμπεριφορά έχει ψυχολογικά αίτια. Για να ξεφύγει μία κοπέλα από αυτή τη δύσκολη και επικίνδυνη κατάσταση πρέπει να ανοιχτεί σε κάποιον. Να μιλήσει σ'ένα φίλο, σ'έναν καθηγητή, ή να συμβουλευτεί κάποιον ειδικό.

Αυτό θα τη βοηθήσει να ανακαλύψει τις αιτίες που την οδήγησαν σ' αυτό το σημείο και να ακολουθήσει μια ειδική θεραπεία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved