Νέοι φοιτητές με χρόνιες ασθένειες!

Η εισαγωγή σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, η απομάκρυνση από το σπίτι και η μελλοντική φοιτητική ζωή αποτελούν μεν γι' αυτούς συναρπαστική καινούρια εμπειρία, παράλληλα, όμως, και σημαντική πηγή άγχους.

Νέοι φοιτητές με χρόνιες ασθένειες!

Τέλος της καλοκαιρινής περιόδου και οι νέοι φοιτητές βρίσκονται προ των πυλών των ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η εισαγωγή ενός νέου ή μιας νέας σε κάποιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, η απομάκρυνση από το σπίτι και η μελλοντική φοιτητική ζωή αποτελούν μεν μια συναρπαστική καινούρια εμπειρία, καθώς και μια ιδιαίτερη στιγμή που δημιουργεί στην πλειονότητα των νέων ευτυχία, παράλληλα, όμως, για ορισμένους άλλους είναι και σημαντική πηγή άγχους.

Νιώθουν ευτυχείς επειδή αυτονομούνται, αφού φεύγουν μακριά από τις γονικές επιρροές και εξαρτήσεις, και ως εκ τούτου οδηγούνται ομαλά στην ενηλικίωσή τους, αλλά και άγχος διότι κάποια από αυτά τα νέα παιδιά θα βιώσουν κάποιου είδους ανασφάλεια, διάφορα προβλήματα προσαρμογής, αισθήματα ματαιότητας, ίσως και κατάθλιψη. Και αυτό γιατί το περιβάλλον τους δεν χειρίστηκε και τόσο σωστά τη σταδιακή απομάκρυνσή τους από τις αρνητικές επιδράσεις, αφετέρου τα ίδια τα παιδιά δεν έμαθαν κατά τα προηγούμενα σχολικά χρόνια να αντιδρούν γενικά σε προβληματικές καταστάσεις, όπως στις πιέσεις από πλευράς των συνομηλίκων τους, να αντιστέκονται σε γεγονότα που επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή τους κ.ο.κ. Στις περισσότερες περιπτώσεις απλώς δεν έμαθαν να τα βγάζουν πέρα μόνοι τους.

Επιπρόσθετα, υπάρχουν κάποια παιδιά που βιώνουν υπαρκτά προβλήματα μέσα από τη διαφορετικότητά τους και τώρα, για πρώτη φορά, καλούνται να τα αντιμετωπίσουν, μακριά από το προστατευτικό δίχτυ της οικογένειάς τους.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, στην περίπτωση ενός νέου φοιτητή που ήρθε η στιγμή να φύγει για πρώτη φορά μακριά από το σπίτι του και πάσχει από μια χρόνια ασθένεια;

Διαβάστε περισσότερα στο protothema.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved