Ποια μεσογειακή διατροφή; Οι έφηβοι που μένουν στις χώρες του Νότου είναι πιο παχύσαρκοι!

Οι λαοί του Νότου έχουν την καλύτερη διατροφή. Η μεσογειακή κουζίνα είναι παράδειγμα σωστής και ισορροπημένης διατροφής παγκοσμίως.

Ποια μεσογειακή διατροφή; Οι έφηβοι που μένουν στις χώρες του Νότου είναι πιο παχύσαρκοι!

Μπορεί λοιπόν εμείς να μένουμε στο Νότο, και να έχουμε αυτό το θείο δώρο, οι συνήθειές μας όμως, σύμφωνα με μία έρευνα, είναι άλλες, με αποτέλεσμα οι έφηβοι να είναι πιο παχύσαρκοι από τους εφήβους των χωρών του Βορρά!

Στη νέα μελέτη, συμμετείχαν 3.528 έφηβοι, ηλικίας 12-17 ετών, που προέρχονταν από 10 ευρωπαϊκές πρωτεύουσες της Ελλάδας, της Ιταλίας, της Γερμανίας, της Ουγγαρίας, της Αυστρίας, της Σουηδίας, της Ισπανίας, του Βελγίου. Αφού λοιπόν οι ερευνητές μελέτησαν την αθλητικής τους δραστηριότητα, την ταχύτητα, τη μυϊκή τους δύναμη, και την αναπνευστική τους ικανότητα, διαπίστωσαν ότι οι έφηβοι των χωρών του Νότου, έχουν χειρότερη φυσική κατάσταση και μεγαλύτερο ποσοστό παχυσαρκίας από ότι οι έφηβοι που μένουν στις χώρες του Βορρά.

«Η εξήγηση είναι ότι οι νεαροί Έλληνες, Ιταλοί κι Ισπανοί, έχουν περιορισμένη δραστηριότητα και περνούν άφθονο χρόνο, κάνοντας καθιστική ζωή», αναφέρουν οι ειδικοί.

Η συγκεκριμένη έρευνα, δίνει ελπιδοφόρα μηνύματα στην επιστημονική ομάδα και δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Pediatrics.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved