Η κόρη μου είναι στην εφηβεία κι έμεινε έγκυος. Τι να κάνω;

«Μαμά πρέπει να σου πω κάτι. Είμαι έγκυος. Τι να κάνω»;

Η κόρη μου είναι στην εφηβεία κι έμεινε έγκυος. Τι να κάνω;

Σας πιάνει κρύος ιδρώτας και δεν ξέρετε πώς να αντιδράσετε μόλις ακούσετε την έφηβη κορούλα σας να σας εκμυστηρεύεται το μυστικό της. Τα πόδια σας νομίζετε ότι δεν σας κρατάνε και για λίγα δευτερόλεπτα την κοιτάτε στα μάτια για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν επρόκειτο για κάποιο αστείο, αλλά για πραγματικότητα.

Πώς πρέπει να αντιμετωπίσετε μία τέτοια κατάσταση; Καταρχήν θέλει ψυχραιμία. Μπορεί να είχατε άλλα όνειρα για εκείνη, η ζωή όμως παίζει πολλά παιχνίδια, και κανείς δε θα πρέπει να προγραμματίζει τι θα κάνει αύριο.

Σύμφωνα με μία μερίδα ψυχολόγων, η ψυχολογία της έφηβης είναι αυτή που θα πρέπει να έχει τον πρώτο λόγο. Η στήριξη της μητέρας της, είναι δεδομένη, καθώς χρειάζεται την πολύτιμη βοήθειά της.

Η εγκυμοσύνη είναι μία βαριά κατάσταση κι οι αλλαγές μεγάλες. Πόσο μάλλον εάν το κορίτσι που μείνει έγκυος βρίσκεται στην περίοδο της εφηβείας. Σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της κορούλας σας, θα πρέπει να είστε δίπλα της. Κάθε λεπτό και κάθε στιγμή θα πρέπει να είστε εκεί για εκείνη. Μία έφηβη που βιώνει τη μητρότητα για πρώτη φορά, χρειάζεται τη μητέρα της δίπλα της να της εξηγεί το κάθετι που της συμβαίνει. Κι εσείς καλό είναι να την καθοδηγείται. Θα της δίνετε τις πολύτιμες συμβουλές σας, οι προτεραιότητές σας αλλά και της κόρης σας θα αλλάξουν κι είστε ο μοναδικός άνθρωπος που θα την στηρίξει συναισθηματικά ψυχολογικά.

Αφού γεννήσει το μωράκι, κι επειδή το θέμα της μόρφωσης είναι πολύ σημαντικό, εσείς θα την στηρίξετε πολύ και σε αυτόν τον τομέα. Αφού περάσουν λίγοι μήνες μετά τον τοκετό, θα τη βοηθήσετε να ξαναμπεί στους ρυθμούς της ζωής της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved