Ερευνα: Παιδιά συνεχίζουν να φοράνε πάνα μέχρι και τα 15 τους

Μια νέα έρευνα έρχεται να φέρει στο φως  ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και χρόνια αλλά δεν γνωστοποιείται καθώς δείχνει πως ακόμα και τα παιδιά που βρίσκονται στην προεφηβική τους ηλικία χρησιμοποιούν πάνα, αφού είναι ανίκανα να χρησιμοποιήσουν μόνα τους την τουαλέτα και ας είναι κατά τα άλλα απόλυτα υγιή.

Ερευνα: Παιδιά συνεχίζουν να φοράνε πάνα μέχρι και τα 15 τους

Η έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα σχολεία της Βρετανίας δίνει αρκετά ανησυχητικά αποτέλεσματα αφού δείχνει πως υπάρχει μεγάλο ποσοστό παιδιών ηλικίας από πέντε μέχρι επτά ετών που φοράει ακόμα πάνες στο δημοτικό σχολείο.

Οι δάσκαλοι προειδοποιούν πως ο αριθμός των παιδιών που ξεκινάει το σχολείο χωρίς βασικές γνώσεις και ικανότητες, μεγαλώνει διαρκώς. Τα παιδιά αυτά δεν μπορούν να κρατήσουν σωστά ένα μαχαίρι ή να χρησιμοποιήσουν ένα πινέλο.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον Εθνικό Οργανισμό για Εκπαιδευτικές Ερευνες και συμμετείχαν σε αυτή δάσκαλοι αλλά και το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου.

Το 9% δήλωσε πως ένα τουλάχιστον παιδί στο σχολείο την προηγούμενη χρονιά, μεταξύ των πέντε και επτά, φορούσε πάνα εντός σχολείου.

Επιπλέον, το 4% των διευθυντών απάντησε πως την προηγούμενη χρονιά είχε τουλάχιστον ένα παιδί ηλικίας επτά με έντεκα, που φορούσε πάνα ενώ ένας δάσκαλος δήλωσε πως ήξερε κάποια 15χρονα παιδιά που είχαν ακόμα πρόβλημα με την χρήση της τουαλέτας.

«Είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε ο δάσκαλος και συνέχισε: «Υπάρχουν παιδιά που χάνουν το 25% της εκπαίδευσής τους στην γραμματεία γιατί βγαίνουν εκτός τάξης για να αλλάξουν πάνα».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved