Κεμπέκ: Υποτροφίες έλαβαν αριστούχοι Ελληνες φοιτητές

Οι Ελληνες φοιτητές διαπρέπουν στο εξωτερικό και δε ξεχνούν να μας το αποδεικνύουν συνέχεια. 11 φοιτητές έλαβαν υποτροφίες από πανεπιστήμιο του Κεμπέκ στον Καναδά.

Κεμπέκ: Υποτροφίες έλαβαν αριστούχοι Ελληνες φοιτητές

Οι έντεκα υποτροφίες μοιράστηκαν σε αριστούχους φοιτητές, ελληνικής καταγωγής, που φοιτούν σε πανεπιστήμια του Κεμπέκ. Απονεμήθηκαν χθες από το Ελληνικό 'Ιδρυμα Υποτροφιών σε μια τελετή στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πανεπιστημίου McGill.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος δρ. Γιάννης Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στην 25χρονη ανερχόμενη πορεία του οργανισμού, που «επιβραβεύει με αντικειμενικά και ακαδημαϊκά κριτήρια τους νέους επιστήμονες της ελληνοκαναδικής παροικίας, που αρίστευσαν στις σπουδές τους κατά το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος».

Ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, Θάνος Καφόπουλος, παρέδωσε εκ μέρους της ελληνικής Πολιτείας την εντεταλμένη υποτροφία στον εκκολαπτόμενο Ελληνιστή Σεντρίκ Λεσάρ, ο οποίος φοιτά στο τμήμα Νεοελληνικών Σπουδών του τμήματος Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ.

Η Ευτυχία Ανδρεαδάκη, μεταπτυχιακή φοιτήτρια Κλινικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ, έλαβε την υποτροφία του Συλλόγου Κρητών Μοντρεάλ, η Δήμητρα Αργυρόπολος, φοιτήτρια Σχολικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης του McGill, έλαβε την υποτροφία του Ιδρύματος Βασιλείου Τσιόλη, ο 'Αγγελος Γεωργίου, μεταπτυχιακός φοιτητής Αρχαίας Ελληνικής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ, έλαβε την υποτροφία της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μοντρεάλ, η Κατερίνα Κορόλα, φοιτήτρια Τέχνης και Κινηματογράφου του Concordia, έλαβε την υποτροφία του Ελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η Κατερίνα Πατούρη, φοιτήτρια Γλωσσών και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας του McGill, έλαβε την υποτροφία του βουλευτού Γκί Ουελέτ, ο Πόλ Ροζάκης , φοιτητής Κινησιολογίας του McGill, έλαβε την υποτροφία της οικογένειας Καλλιπολίτη και η Ευαγγελία Θεοδοσόπουλος, φοιτήτρια της Ιατρικής του McGil,l έλαβε την υποτροφία του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου του Κεμπέκ.

Εξάλλου, τρεις φοιτητές προερχόμενοι απο το ακαδημαϊκό σύστημα της Ελλάδας τιμήθηκαν με ισάριθμες υποτροφίες. Πρόκειται για τη Νιόβη Χαϊτά, φοιτήτρια διδακτορικού Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου του Μοντρεάλ (υποτροφία Κωνσταντίνας Φραγκούλη), ο Βασίλειος Παλληκάρας , φοιτητής Ψυχολογίας του Concordia (υποτροφία βουλευτή Γεράσιμου Σκλαβούνου), Εμμανουήλ Παπαναγιώτου, φοιτητής Μηχανολόγων Μηχανικών του Concordia (υποτροφία ζεύγους Χαραλαμπάκη).

Το Ελληνικό 'Ιδρυμα Υποτροφιών, επίσης, τίμησε το ζεύγος Καλλιπολίτη για την αδιάκοπη προσφορά της ομώνυμης υποτροφίας επί 25 συναπτά χρόνια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved