Η πρώτη μπαλιά του Μουντιάλ θα δοθεί από έφηβο με παραλυσία! (βίντεο+εικόνες)

Η τελετή έναρξης του Μουντιάλ στην Βραζιλία, θα εγκαινιαστεί από έναν παράλυτο έφηβο με τη βοήθεια μιας επαναστατικής ρομποτικής εξάρτησης που θα φοράει στα πόδια του.

Η πρώτη μπαλιά του Μουντιάλ θα δοθεί από έφηβο με παραλυσία! (βίντεο+εικόνες)

Ο «εξωτερικός σκελετός» που θα φοράει έφηβος, θα τον βοηθήσει να κλωτσήσει την πρώτη μπαλιά στο Σάο Πάολο το ερχόμενο καλοκαίρι.

Υποψήφιοι για την πρώτη χρήση του εξωσκελετού, είναι 10 έφηβοι από την Βραζιλία, αλλά ακόμη δεν έχει αποφασιστεί ποιος ή ποια θα τον φορέσει ενώ ο επιλαχών θα πρέπει να έχει εξασκηθεί για δυο εβδομάδες σε εξομοιωτή.

Ο επιστήμονας που εφηύρε τον επαναστατικό αυτό σκελετό, είναι ο Ελληνοβραζιλιάνος Μιγκέλ Νικολέλις, νευροεπιστήμονας-ερευνητής που έχει αφιερώσει όλη του την ζωή στην κατάργηση των αναπηρικών αμαξιδίων με στόχο τα άτομα με κινητικές δυσκολίες να ζήσουν όσο μπορούν μια φυσιολογική ζωή.

Το επιστημονικό πείραμα ονομάζεται «Walk Again» και εκπονείται από Γερμανούς και Ελβετούς επιστήμονες και από την πανεπιστημιακή ομάδα του Ντιούκ με επικεφαλή τον Μιγκέλ Νικολέλις που εμπνεύστηκε τον εξω-σκελετό.

Έχουν δημιουργηθεί τρία διαφορετικά μοντέλα εξωσκελετών, και αναμένεται η έγκριση από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων για να ξεκινήσει η χρήση τους σε κέντρα αποκατάστασης. Σε μια διετία, ελπίζουν ότι θα μπορούν να κυκλοφορήσουν στις αγορές.

Ο σκελετός αυτός, θα «διαβάζει» μέσω αισθητήρων τα ηλεκτρικά που εκπέμπει ο εγκέφαλος και έπειτα θα δίνει εντολές στο σώμα για να εκτελεί τις αντίστοιχες κινήσεις.

«Με πολιτική θέληση και επενδύσεις πραγματικά μπορούμε να εξαφανίσουμε τα αναπηρικά καροτσάκια. Οι εφαρμογές του εξωσκελετού είναι αμέτρητες, εξάπτουν τη φαντασία μας και μπορούν να κάνουν τα όνειρα εκατομμυρίων ανθρώπων με κινητικές δυσκολίες πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Νικολέλις.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved