Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ - Δικαιούχοι και κριτήρια

Οι προπτυχιακοί φοιτητές μπορούν και φέτος να καταθέσουν αίτηση για να λάβουν το στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ από τις 14 Ιανουαρίου μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το φοιτητικό στεγαστικό επίδομα των 1.000 ευρώ - Δικαιούχοι και κριτήρια

Αν και μέχρι τώρα οι αιτήσεις γίνονταν στις Εφορίες, από φέτος οι φοιτητές θα κάνουν αίτηση στις γραμματείες των σχολών τους.

Το επίδομα θα δοθεί σε φοιτητές που φοιτούν σε διαφορετική πόλη από την κύρια κατοικία τους και σε αυτούς που οι γονείς τους ή οι ίδιοι δεν έχουν πλήρη κυριότητα ή επικαρπία άλλης κατοικίας.

Το επίδομα δεν θα δοθεί σε φοιτητές που διαμένουν σε εστίες αλλά και σε αυτούς που το περσινό οικογενειακό τους εισόδημα ξεπερνάει τις 30.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο τέκνο.

Το επίδομα ισχύει μόνο για προπτυχιακούς φοιτητές για όσα έτη σπουδών φοιτούν, είτε αυτοί είναι Έλληνες είτε είναι υπήκοοι άλλων χωρών της ΕΕ. Επιπλέον, θα πρεπει να έχουν περάσει τουλάχιστον κατά το ήμισυ τα μαθήματα του προηγούμενου έτους. Το επίδομα δεν ισχύει για φοιτητές που αποκτούν το δεύτερο πτυχίο τους ανεξάρτητα από τον τρόπο εισαγωγής τους.

Αν αποδειχθεί πως το επίδομα εισπράχθηκε από κάποιον που δεν το δικαιούταν, λόγω μη συνδρομής των προϋποθέσεων, τότε θα πρέπει να επιστραφεί πίσω στο Δημόσιο σε τριπλάσιο αριθμό ως πρόστιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved