Όπως όλα δείχνουν, οι φοιτητές χάνουν το εξάμηνο...

Εδώ και δώδεκα εβδομάδες συνεχίζονται οι απεργίες διοικητικών υπαλλήλων των πανεπιστημίων και όπως όλα δείχνουν, το εξάμηνο για τους φοιτητές θα χαθεί.

Όπως όλα δείχνουν, οι φοιτητές χάνουν το εξάμηνο...

Οι διοικητικοί υπάλληλοι αποφάσισαν νέα 48ωρη απεργία ενώ την Πέμπτη θα γίνει εκ νέου συνάντηση για διάλογο με τον Υπουργό Παιδείας, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο.

Από την πλευρά του ο υπουργός Παιδείας επισήμανε ότι διάλογος με τους διοικητικούς υπαλλήλους μπορεί να γίνει μόνο υπό την προϋπόθεση ότι αύριο το πρωί θα είναι στη θέσεις εργασίας τους.

Εκνευρισμό προκάλεσε στο Υπουργό Παιδείας και η θεατρική παράσταση που πραγματοποίησε στο Παρίσι ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόσης Πελεγρίνης την στιγμή που το πανεπιστήμιο παραμένει κλειστό. Ο κ. Αρβανιτόπουλος παρέμπεψε τον κ. Πελεγρίνη στο πειθαρχικό συμβούλιο για παραβίαση καθήκοντος.

«Σε αντίθεση με τους άλλους επτά Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων που επηρεάζονται από το μέτρο της διαθεσιμότητας, ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Πελεγρίνης κρατά το Ίδρυμα κλειστό με την απραξία του και την αδυναμία του να εφαρμόσει τις αποφάσεις της Συγκλήτου» αναφέρει σε δήλωσή του ο κ. Αρβανιτόπουλος και προσθέτει: «Για αυτό παραπέμπεται στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για παράβαση καθήκοντος, γιατί οι πράξεις και οι παραλείψεις του έθιξαν τη λειτουργία και το κύρος του Πανεπιστημίου».

«Στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο χρόνος επαρκεί για να μη χαθεί το εξάμηνο, χωρίς καμία έκπτωση στην εκπαιδευτική διαδικασία, ακόμα και αν χρειαστεί να γίνουν μαθήματα και το καλοκαίρι» καταλήγει ο υπουργός.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved