Μέσα στην ημέρα οι φοιτητές θα γνωρίζουν αν θα χάσουν το εξάμηνό τους

Το αλαλούμ συνεχίζεται στο χώρο της Παιδείας ενώ ο κίνδυνος να χαθεί το εξάμηνο των φοιτητών είναι πολύ μεγάλος.

Μέσα στην ημέρα οι φοιτητές θα γνωρίζουν αν θα χάσουν το εξάμηνό τους

Σήμερα μάλιστα μέσα στην ημέρα θα συνεδριάσουν οι διοικητικοί υπάλληλοι του Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Καποδιστριακού προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Τις τελευταίες ημέρες μάλιστα έχει ξεσπάσει εμφύλιος πόλεμος μεταξύ των διοικητικών υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Αθηνών οι οποίοι έχουν χωριστεί στα δύο. Κάποιοι έχουν προσέλθει ήδη στις εργασίες τους, ενώ κάποιοι άλλοι επιμένουν στην απόφασή τους για συνέχιση των απεργιών. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην ημέρα θα προσέλθουν στις εργασίες τους αρκετοί διοικητικοί υπάλληλοι.

Από τη μεριά του το Υπουργείο Παιδείας κατηγορεί όσους εμμένουν στην απόφασή τους για απεργία ενώ σε non paper αναφέρεται το εξής:

«Μετά τη διαθεσιμότητα και, κατά τη διάρκεια του διαλόγου με τους Διοικητικούς Υπαλλήλους του ΕΚΠΑ αποκαλύφθηκαν οι προθέσεις μιας ισχνής μειοψηφίας συνδικαλιστών που επιχειρούν να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, που στόχευαν να μετατρέψουν τα ΑΕΙ σε «πολιορκητικό κριό» για την κατάληψη της εξουσίας από το ΣΥΡΙΖΑ. Το σχέδιο αυτό, όπως και το φθινοπωρινό με την απεργία της ΟΛΜΕ και τις καταλήψεις σχολείων, έπεσε και θα πέσει στο κενό.»

Σε λίγες ώρες πάντως θα γνωρίσουν οι φοιτητές αν επρόκειτο να χάσουν το εξάμηνό τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved