Χωρίς επίδομα θέρμανσης μένουν 150.000 φοιτητές

Χωρίς επίδομα θέρμανσης θα μείνουν τελικά 150.000 φοιτητές που σπουδάζουν σε πόλεις μακριά από τις οικογένειές τους.

Χωρίς επίδομα θέρμανσης μένουν 150.000 φοιτητές

Η Υπουργική Απόφαση με την οποία καθορίζονται τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος εξαιρεί από τους δικαιούχους όλα τα φυσικά πρόσωπα που αναγράφονται ως προστατευόμενα μέλη στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, με συνέπεια να μην έχουν δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος και τα ενήλικα προστατευόμενα τέκνα που σπουδάζουν μακριά από τα σπίτια τους.

Με βάση τον Κώδικα Φορολόγησης Εισοδήματος, στα προστατευόμενα μέλη του υπόχρεου περιλαμβάνονται και όλα τα ενήλικα τα τέκνα ηλικίας έως 25 ετών που φοιτούν σε σχολές, σχολεία ή ινστιτούτα επαγγελματικής εκπαίδευσης ή κατάρτισης της ημεδαπής.

Με τους φοιτητές που μένουν χωρίς επίδομα να υπολογίζονται στους 150.000, οι εκτιμήσεις φθάνουν τη δαπάνη για το επίδομα θέρμανσης (εάν τους δινόταν τελικά) στα 45 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου 300 ευρώ στον καθένα.

Το ποσό αυτό είναι αμελητέο για τον Κρατικό Προϋπολογισμό αλλά μπορεί να δώσει σημαντική οικονομική ανάσα σε χιλιάδες οικογένειες φοιτητών και παράλληλα να αυξήσει την κατανάλωση του πετρελαίου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του «Ελεύθερου Τύπου» ο αποκλεισμός τόσο μεγάλου αριθμού ατόμων από το δικαίωμα είσπραξης του επιδόματος θέρμανσης έγινε για δημοσιονομικούς λόγους, δηλαδή για να μη διευρυνθεί ακόμη περισσότερο ο αριθμός των δικαιούχων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved