H έφηβη που τιμήθηκε με το βραβείο Ζαχάρωφ εξομολογείται: «Θέλω να γίνω πρωθυπουργός του Πακιστάν»

Έχει όνειρα για την πατρίδα της, έχει κάνει περήφανη την πατρίδα της και όπως η ίδια εξομολογείται θέλει να δώσει τα πάντα προκειμένου να σώσει την χώρα της.

H έφηβη που τιμήθηκε με το βραβείο Ζαχάρωφ εξομολογείται: «Θέλω να γίνω πρωθυπουργός του Πακιστάν»

Η πακιστανικής καταγωγής έφηβη Μαλάλα Γιουσαφζάι, θύμα των Ταλιμπάν, μιλώντας στο CNN εξομολογήθηκε πως θέλει να γίνει πρωθυπουργός στη χώρα της για να τη «σώσει», ενώ τόνισε ότι θα ήταν «μεγάλη τιμή» γι' αυτήν να τιμηθεί με το Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο ανακοινώνεται την Παρασκευή.

Όταν ρωτήθηκε για τα όνειρα που έχει για το μέλλον της - να γίνει γιατρός ή να ασχοληθεί με την πολιτική - η Μαλάλα είπε ότι θέλει να βοηθήσει την πατρίδα της. «Θέλω να γίνω Πρωθυπουργός του Πακιστάν», δήλωσε.

«Πιστεύω ότι είναι πράγματι καλό γιατί η πολιτική θα μου επιτρέψει να σώσω ολόκληρη τη χώρα μου. Θα μπορώ να αφιερώσω μεγάλο μέρος του προϋπολογισμού στην εκπαίδευση όπως και να επικεντρωθώ στα θέματα εξωτερικής πολιτικής», τόνισε.

Στις 9 Οκτωβρίου του 2012 η Μαλάλα είχε τραυματιστεί βαριά από μια σφαίρα στο κεφάλι. Οι Ταλιμπάν ήθελαν έτσι να την εκδικηθούν γιατί μιλούσε άσχημα γι αυτούς και γιατί διεκδικούσε το δικαίωμα τα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο. Διακομίσθηκε στη Βρετανία όπου εγχειρήθηκε και όπου διαμένει και πηγαίνει σχολείο.

Έγινε παγκόσμια πρέσβειρα για τα δικαιώματα των παιδιών. Η 16χρονη Μαλάλα έγραψε την αυτοβιογραφία της, μίλησε από το βήμα των Ηνωμένων Εθνών και δημιούργησε το Ίδρυμα Μαλάλα. Χθες, όπως αναφέρουν tanea, τιμήθηκε με το βραβείο Ζαχάρωφ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα και θεωρείται φαβορί για το Νόμπελ Ειρήνης.

«Αν κερδίσω το Νόμπελ Ειρήνης, πιστεύω ότι θα ήταν μια μεγάλη τιμή, μεγαλύτερη απ΄ότι αξίζω. Το Νόμπελ Ειρήνης θα με βοηθούσε να αρχίσω αυτή την εκστρατεία υπέρ της εκπαίδευσης των κοριτσιών», δήλωσε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved