Με καθυστέρηση οι εγγραφές στα ΑΕΙ

Απεργούν οι διοικητικοί υπάλληλοι στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα με συνέπεια την καθυστέρηση εγγραφών των φοιτητών.

Με καθυστέρηση οι εγγραφές στα ΑΕΙ

Θα πραγματοποιηθούν δυο 48ωρες απεργίες στις 10-11 και 12-13 Σεπτεμβρίου αλλά και μια πενθήμερη στις 16-20 Σεπτεμβρίου. Αυτή είναι η απάντηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων ανώτατων ιδρυμάτων στην επικείμενη διαθεσιμότητα 1500 εργαζομένων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Η ημέρα έναρξης εγγραφών που είχε κανονιστεί για τις 11 Σεπτεμβρίου, φαίνεται πως δε πρόκειται να πραγματοποιηθεί αφού οι γραμματείες των σχολών θα είναι κλειστές, καθυστερώντας έτσι τις εγγραφές για μετά το τέλος των ακινητοποιήσεων στις 20 του μήνα.
Στην ανακοίνωση της η Ομοσπονδία αναφέρει: «δεν υπάρχει κανένα περιθώριο αδράνειας. Η περίοδος που διανύουμε είναι η πιο κρίσιμη από κάθε άποψη για τον εργασιακό βιο όλων μας, δεδομένης της άμεσης απειλής να τεθεί σε διαθεσιμότητα το 25% του Διοικητικού Προσωπικού των Ιδρυμάτων».


Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης εξέδωσε για το ίδιο θέμα ανακοίνωση-επιστολή προς την πανεπιστημιακή κοινότητα στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το Πανεπιστήμιό μας και τα Ιδρύματα της ανώτατης εκπαίδευσης γενικότερα είναι αντικειμενικά τα αρμοδιότερα να κρίνουν, να αξιολογήσουν, να αναδιαρθρώσουν τις δομές τους και τις λειτουργίες τους. Και πάντως αρμοδιότερα και αντικειμενικότερα από ιδιωτικές εταιρείες συμβούλων και από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας που δεν μπορεί εκ των άνωθεν και πριν από τα Πανεπιστήμια να αποφαίνεται γι' αυτά».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved