Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Προσπάθησα να αποκτήσω ένα ακόμη παιδί, αλλά δεν ήρθε…»

Εκτός από αγαπημένο τηλεοπτικό πρόσωπο, η Βίκυ Χατζηβασιλείου είναι μία τρυφερή μαμά για τους δύο γιους της Χρήστο και Ορφέα οι οποίοι είναι πλέον φοιτητές! Η ίδια μιλά στο Mothersblog.gr για τους άντρες της ζωής της με αγάπη και τρυφερότητα, αποκαλύπτει τα μικρά μυστικά μιας ευτυχισμένης οικογενειακής ζωής και εξομολογείται πως το καλύτερο «πακέτο» που έχει λάβει ποτέ στη ζωή της είναι η μητρότητα!

Είστε σύζυγος και μητέρα δύο αγοριών, του Χρήστου και του Ορφέα που πλέον σπουδάζουν. Πώς είναι να συμβιώνετε σε ένα σπίτι με τρεις άντρες;

Ενίοτε με έχουν σαν πριγκίπισσα και ενίοτε σαν... μαγείρισσα. Γενικά υπάρχει μεγάλος σεβασμός από τα παιδιά μου. Τα παιδιά συμπεριφέρονται όπως τα διδάξεις.

Είστε κοντά στους δύο γιους σας; Είναι παιδιά που μιλούν με τη μητέρα τους για θέματα που τα απασχολούν;

Μου λένε τα πάντα. Ακόμα και λεπτομέρειες πολύ προσωπικές τους. Είμαι πολύ κοντά με τους γιους μου.

Μιλήστε μας λίγο για τον Χρήστο και τον Ορφέα. Τι έχουν σπουδάσει; Τι χαρακτήρες είναι;

Σπουδάζουν και οι δύο Βusiness Εconomy. Όσο για τον χαρακτήρα τους, ο μεγάλος, ο Χρήστος, είναι πολύ φιλοσοφημένος, βαθυστόχαστος και επικοινωνιακός. Είναι και απίστευτα καλός μάγειρας. Καλύτερος και από μένα. Τις προάλλες είχε κάνει μία καταπληκτική σπανακόπιτα και δεν είχε βάλει μόνο σπανάκι αλλά και μυρώνια και μυζήθρα. Μια άλλη φορά είχε φτιάξει και μακαρόνια με κιμά τον οποίο είχε αφήσει να σιγοψηθεί με λαχανικά και μυρωδικά. Γενικότερα «το έχει», αλλά δεν σκέφτεται να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μαγειρική. Όσο για τον μικρό, τον Ορφέα, είναι εξωστρεφής, πολύ επικοινωνιακός και διαθέτει απίστευτο χιούμορ όπως και ο μεγάλος. Το χιούμορ είναι που τους συνδέει και τους κάνει να είναι πολύ αγαπημένοι.

Ποιος από τους δύο έχει μεγαλύτερη αδυναμία στη μαμά του;

Νομίζω ο μικρός, ίσως επειδή είναι ο μικρότερος. Αν και εγώ πιστεύω ότι οι αδυναμίες δεν εξαρτώνται από την ηλικία αλλά από τον χαρακτήρα του κάθε παιδιού. Ο χαρακτήρας του μικρού ίσως ταιριάζει καλύτερα με τον δικό μου. 

Έχετε πει παλαιότερα πως τα παιδιά σας, σας θεωρούν «γερμανό μάνατζερ». Αφορά μόνο τη διατροφή τους ή γενικότερα την ανατροφή τους;

Θα έλεγα ότι γενικότερα είμαι «γερμανός μάνατζερ». Μου το έχει πει ο μεγάλος μου γιος. Υπάρχουν αρχές και όρια στο σπίτι γιατί πιστεύω ότι χωρίς όρια κανένα παιδί δεν μπορεί να μεγαλώσει. Τα όρια μπορεί να είναι ενίοτε ενοχλητικά γιατί σε περιορίζουν, αλλά πάντα δημιουργούν βεβαιότητα και ασφάλεια σε ένα παιδί.

Και στη διατροφή όμως βάζετε πολλά όρια. Σας αρέσει η υγιεινή διατροφή...

Χρόνια τώρα είμαι φαν της υγιεινής διατροφής και είχα χρόνια εκπομπή με ιατρικά θέματα. Διατηρώ το σάιτ μου, το omorfamystika.gr όπου αυτά που κάνω στο σπίτι για μένα, τα μοιράζομαι με τον κόσμο. Για παράδειγμα έχω άρθρα για το πώς μπορείς να χάσεις 4 κιλά λίπους σε δύο μήνες. Πώς μπορείς να χάσεις λίπος από την κοιλιά που είναι μεγάλο πρόβλημα για τους περισσότερους. Ποια είναι τα φυσικά αντιγηραντικά καλλυντικά ή τι πρέπει να κάνεις όταν επιστρέφεις από τις διακοπές και χρειάζεται το δέρμα ενυδάτωση.

Βγαίνετε μαζί με τα παιδιά σας; Έχετε κοινά ενδιαφέροντα;

Φυσικά. Μα και διακοπές πάμε μαζί. Βλέπουμε ματς μαζί, τον ΠΑΟΚ για παράδειγμα. Ακόμα και με τις κοπελιές τους βγαίνουμε όλοι μαζί. Και το σπίτι στη Χαλκιδική κάποιες μέρες το καλοκαίρι γίνεται ξενοδοχείο με τους φίλους τους. Αυτό για μένα είναι χαρά!

Πώς βιώσατε την περίοδο της εφηβείας τους;

Αν σας πω ότι ούτε καν θυμάμαι κάτι ιδιαίτερο που να με δυσκόλεψε; Ίσως υπήρχε λίγο περισσότερη ένταση. Αυτό που θυμάμαι στον μεγαλύτερο γιο μου είναι ότι δεν έλεγα όσα ήθελα να πω για να μην δημιουργήσω περισσότερο ένταση, όμως γενικότερα δεν είχαμε ακραίες καταστάσεις. Όσο για τον μικρό, επειδή ήταν πάρα πολύ ζωηρός και σκανταλιάρης από μικρός αλλά και εξαιρετικός μαθητής συγχρόνως!

Ασχολείστε πολύ με τον αθλητισμό. Οι γιοι σας ακολούθησαν το παράδειγμά σας;

Ο ένας παίζει ποδόσφαιρο, ο άλλος κολυμπάει και παίζει τένις. Ήμουν σε ομάδα αλλά την τρέλα με το μπιτς βόλεϊ την απέκτησα αφού έκανα την οικογένειά μου. Οπότε μέχρι να βρω αυτό που πραγματικά μου ταιριάζει, πέρασε καιρός. Το ξεκίνησα αφού γέννησα τα δύο μου παιδιά.

Σε μία από τις τελευταίες σας εκπομπές την περυσινή σεζόν είχατε δείξει την ενόχλησή σας on air για μία μάνα που είχε εγκαταλείψει το ανάπηρο παιδί της. Είχατε θυμώσει πολύ...

Δεν είχα θυμώσει τόσο για την πράξη της, όσο για το ότι δεν είχε μετανιώσει ουσιαστικά για όσα έκανε. Από αυτά που μου είπε, δεν βρήκα κάτι να τη δικαιολογήσω. Της έδωσα πολλές ευκαιρίες να μου δώσει έναν λόγο που το έκανε, αλλά δεν μου τον έδωσε.

Ποιες στιγμές από τα παιδικά χρόνια του Χρήστου και του Ορφέα έχουν μείνει ανεξίτηλες στη μνήμη σας;

Σίγουρα η περίοδος στο μαιευτήριο για το πρώτο παιδί που μπαίνεις σε μία άλλη διάσταση ως γονιός γιατί αρχίζεις και συνειδητοποιείς το μεγαλείο του να έχεις δημιουργήσει μία ζωή και από εκεί και πέρα οι φρασούλες τους αλλά και τα ατυχήματά τους που ήταν μέσα σε ένταση και αγωνία. Οι επιτυχίες τους στο σχολείο, οι εκφράσεις αγάπης τους, ακόμα και το πώς μιλούσαν σαν μωρά.

Οι δύο γιοι σας στηρίζουν ο ένας τον άλλον όταν ένας από τους δύο αντιμετωπίζει πρόβλημα;

Είναι πάρα πολύ δεμένοι και είναι οι καλύτεροι φίλοι. Εγώ δεν έκανα κάτι ιδιαίτερο γι' αυτό. Τα μεγάλωσα με πάρα πολλή αγάπη και όρια. Πάντα έλεγα μπράβο στην καλή προσπάθεια αλλά και πάντα εντόπιζα ενίοτε κάποια λάθη τους στη διαδρομή. Γιατί αν δεν υποδείξεις το λάθος, πώς θα το αναγνωρίσουν τα παιδιά; Πάντα όμως ήμουν και πάρα πολύ γαλαντόμα στο να ενισχύω την καλή τους προσπάθεια. Από εκεί και πέρα για τη μεταξύ τους σχέση προφανώς είναι δύο χαρακτήρες που ταιριάζουν. Η αγάπη είναι διάχυτη μέσα στο σπίτι και αυτό είναι από μόνο του ένα στοιχείο που μπορεί να λειτουργήσει θετικά στο να έχουν καλή σχέση μεταξύ τους. Περνάνε πολύ καλά οι δυο τους.

Έχετε πει πως θέλατε να κάνετε και άλλο παιδί. Έχετε μετανιώσει που δεν κάνατε;

Το προσπάθησα αλλά απλά δεν ήρθε. Θα ήθελα να έχω ένα ακόμα παιδί.

Ζείτε στη Θεσσαλονίκη. Πιστεύετε ότι υπάρχουν οι ευκαιρίες που θα ήθελαν τα παιδιά σας για το μέλλον που έχουν ονειρευτεί ή σκέφτονται να έρθουν στην Αθήνα;

Φυσικά και δεν υπάρχουν σε μία πόλη που είναι σε αποδομή και τα μισά μαγαζιά είναι κλειστά. Είναι όμως πολύ πρώιμο αυτό το κομμάτι για τους γιους μου γιατί ακόμη δεν έχουν κατασταλάξει για το τι θα κάνουν στη ζωή τους.

Τι όνειρα κάνετε ως μητέρα για τα δυο σας παιδιά;

Θέλω να είναι ευτυχισμένα με τις όποιες επιλογές τους, επαγγελματικές ή προσωπικές και ολοκληρωμένοι ως άνθρωποι.

Πώς ονειρεύεστε το μέλλον τους;

Δεν το ονειρεύομαι. Θέλω να ζουν την κάθε μέρα και να χαίρονται τη στιγμή τους. Δεν έχω πάει με το μυαλό μου πιο πέρα στο μέλλον. Μην το σπρώχνεις το ποτάμι, έχει τη δική του ταχύτητα.

Δέσποινα Καμπούρη
Βίκυ Χατζηβασιλείου: «Προσπάθησα να αποκτήσω ένα ακόμη παιδί, αλλά δεν ήρθε…»
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved