5+1 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε πριν ξεκινήσετε τις στερεές τροφές στο μωρό

Είναι το μωρό σας έτοιμο για τις στερεές τροφές; Δείτε τι πρέπει να γνωρίζετε.  

Τα μωρά μεγαλώνουν ασύλληπτα γρήγορα. Σαν χθες σας φαίνεται όταν επιστρέψατε σπίτι από το μαιευτήριο με αυτό το μικροσκοπικό πλασματάκι στο καλαθάκι του και τώρα το μωρό σιγά σιγά βγάζει δοντάκια και είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις στερεές τροφές.

Τι πρέπει να γνωρίζετε όμως εάν το μωρό σας έχει φτάσει σε αυτήν την ηλικία;

1. Το κάθε μωρό είναι διαφορετικό και το ίδιο θα σας δείξει πότε θα είναι έτοιμο για να εντάξετε τις στερεές τροφές στη διατροφή του. Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδκούς, ένα μωρό δεν πρέπει να ξεκινήσει τις στερεές τροφές σε ηλικία μικρότερη των τεσσάρων μηνών, καθώς αυξάνονται οι πιθανότητες να εμφανίσει αλλεργία σε κάποιο τρόφιμο ή παχυσαρκία.

2. Η ιδανική ηλικία είναι για να ξεκινήσει ένα μωρό τις στέρεες τροφές είναι όταν θα είναι περίπου έξι μηνών. Τότε θα παρουσιάζει περισσότερο ενδιαφέρον για το φαγητό, θα μπορεί αν κάθεται μόνο του χωρίς να το κρατάτε και θα μπορεί να πιάνει και να κρατάει αντικείμενα με το χέρι του.

3. Το πιο σημαντικό θρεπτικό συστατικό το οποίο πρέπει να προσλαμβάνει ένα μωρό σε αυτήν την ηλικία είναι το σίδηρο, καθώς είναι σημαντικό για τη σωματική αλλά και εγκεφαλική ανάπτυξή του.

4. Στην αρχή θα χρειάζεται να πολτοποιείτε τα πάντα. Η συγκεκριμένη υφή θα βοηθήσει το μωρό σας στην ομαλή μετάβαση από το μητρικό γάλα στις στερεές τροφές.

5. Επιλέξτε τροφές με τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά. Εκτός από το σίδηρο που αναφέρουμε και παραπάνω, είναι σημαντικό το μωρό να προσλαμβάνει και μερικά ακόμη θρεπτικά συστατικά τα οποία θα συμβάλλουν στην υγιή ανάπτυξή του, όπως για παράδειγμα το ασβέστιο και η βιταμίνη D.

6. Το κάθε πότε θα εντάσσετε ένα νέο φαγητό στη διατροφή του μωρού σας, εξαρτάται και από το ίδιο το μωρό. Σύμφωνα με τους ειδικούς, εάν ένα μωρό είναι δεκτικό στο να δοκιμάζει νέες γεύσεις, μπορεί αν δοκιμάσει και ένα νέο φαγητό κάθε τρεις μέρες.

Πηγή: bundoo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved