Πώς να πείσετε τα παιδιά σας να τρώνε θρεπτικά και το καλοκαίρι!

  • Σχολεία κλειστά check!
  • Άδεια για τη μαμά και τον μπαμπά check!
  • Ήλιος, διακοπές και πολύ παιχνίδι check!
Πώς να πείσετε τα παιδιά σας να τρώνε θρεπτικά και το καλοκαίρι!

Ας το παραδεχτούμε όλοι οι γονείς ότι όσο αυστηροί είμαστε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με τη διατροφή των παιδιών, τόσο χαλαρώνουμε το καλοκαίρι και τα αφήνουμε να τρώνε και κάτι “παραπάνω”. Λίγο οι μέρες που περνάμε με τον παππού και τη γιαγιά, λίγο που κι εμείς θέλουμε να χαλαρώσουμε και φθάνει 30 Αυγούστου να έχουμε φάει περισσότερα παγωτά από όσα αναλογούν στους κατοίκους ενός ολόκληρου χωριού!

Ωστόσο, το ασβέστιο και οι βιταμίνες δεν πρέπει να λείπουν από τη διατροφή των παιδιών ούτε αυτές τις μέρες της χαλάρωσης. Φυσικά, ο καλύτερος τρόπος δεν είναι άλλος από τα φρούτα και ένα ποτήρι γάλα. Τι θα λέγατε λοιπόν αυτό το καλοκαίρι να βρούμε μαζί τους πιο ευφάνταστους, νόστιμους αλλά το ίδιο θρεπτικούς τρόπους να απολαύσουν τα παιδιά σας το γάλα τους και στις διακοπές χωρίς νάζια;

H λύση είναι μία και ακούει στο όνομα «Smoothies»

1. Smoothie μηλόπιτα

nestle smoothies gia paidia 1

Δε θα κρύψω ότι αυτό είναι το αγαπημένο και των μαμάδων.

Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένα ποτήρι από το αγαπημένο παιδικό ρόφημα γάλατος Nestlé sChOOL, ένα μήλο κομμένο σε κομμάτια, 2 κουταλιές βρώμης και κανέλα. Τα ανακατεύεται όλα μαζί και το πιο νόστιμο και συνάμα θρεπτικό smoothie είναι έτοιμο!

2. Smoothie με μπανάνα και μπισκότο

nestle syntages smoothies gia paidia

Όπως θα έχετε ήδη καταλάβει είναι πολύ σημαντικό να δώσετε στο κάθε smoothie ένα όνομα που να θυμίζει στα παιδιά αγαπημένες γεύσεις. Αυτή τη φορά σειρά έχει η αγαπημένη κρέπα μικρών και μεγάλων, σοκολάτα μπανάνα μπισκότο.

Η συνταγή γρήγορη και εύκολη. Χρειάζεστε:

  • 1 ποτήρι Nestlé Junior 2+
  • 2 μπανάνες κομμένες σε ροδέλες
  • 5 μπισκότα πτι-μπερ

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο μπλέντερ και μόλις ομογενοποιηθούν τα σερβίρουμε σε ένα ποτήρι ρίχνοντας από πάνω μικρά κομματάκια μαύρη σοκολάτα.

3. Smoothie ροζ πάνθηρας

nestle smoothies gia paidia 2

Όσο πιο χρωματιστό τόσο περισσότερες βιταμίνες περιέχει αλλά και τόσο πιο ελκυστικό στο μάτι των παιδιών. Το απόγευμα λοιπόν λίγο πριν πέσει ο ήλιος και ετοιμαστείτε για την απογευματινή σας βόλτα μπορείτε να ετοιμάσετε ένα νόστιμο, θρεπτικό και άκρως χορταστικό smoothie με το αγαπημένο φρούτο των παιδιών, τις φράουλες!
Η συνταγή γρήγορη και η απόλαυση μεγάλη!

Βάλτε στο μπλέντερ:

  • ένα ποτήρι από το αγαπημένο εμπλουτισμένο ρόφημα γάλακτος των παιδιών σας Nestlé sChOOL
  • 10 φράουλες κομμένες
  • 1 φέτα ανανά

Ανακατέψτε τα και μόλις γίνουν ένα ενιαίο μείγμα σερβίρετε το μείγμα σε γυάλινα ποτήρια με χρωματιστά καλαμάκια.

Φυσικά, μη φοβηθείτε να πειραματιστείτε και με δικές σας συνταγές αλλά και να εμπλέξετε τα παιδιά στη διαδικασία δημιουργίας των smoothies με εμπλουτισμένα παιδικά γάλατα της Nestle. Έτσι μαθαίνουμε στα παιδιά να δημιουργούν και μεγαλώνουμε παρέα!

Καλή απόλαυση!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved