Ποιο είναι το κατάλληλο γάλα για το μικρό μου;

To παραπάνω ερώτημα πιάνει απροετοίμαστες όχι μόνο τις μαμάδες, αλλά όλους τους νέους γονείς που ανακαλύπτουν για πρώτη φορά μία τόσο μοναδική, αλλά και τόσο δύσκολη διαδικασία ταυτόχρονα, όπως είναι το μεγάλωμα ενός παιδιού.

Ποιο είναι το κατάλληλο γάλα για το μικρό μου;

Είναι γνωστό πως το μητρικό γάλα είναι αναντικατάστατο στοιχείο για τους πρώτους ευαίσθητους μήνες. Η κάθε μανούλα ξεχωριστά, και μόνο εκείνη, παρέχει το καλύτερο γάλα για το παιδί της όλη τη χρονική περίοδο που εκείνο θηλάζει. Μέχρι τότε είναι σίγουρη ότι του παρέχει ό,τι καλύτερο, όμως στη συνέχεια, μετά το πρώτο έτος συγκεκριμένα, αρχίζουν οι ερωτήσεις και το ατέλειωτο ψάξιμο…

Μετά τον πρώτο του χρόνο

Κλείνοντας τον πρώτο χρόνο ζωής του, ένα παιδί μπορεί πια να περάσει στο λεγόμενο «γάλα έτοιμο προς κατανάλωση». Προσοχή όμως: Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να προσφέρουμε στο αγγελούδι μας το ίδιο γάλα που καταναλώνουμε εμείς ή το γάλα που απευθύνεται σε όλη την οικογένεια. Πάντα σε συνεργασία με τον παιδίατρο και διαβάζοντας προσεκτικά τις ετικέτες, παρέχουμε στο παιδί ένα γάλα πλούσιο σε σίδηρο, ασβέστιο, βιταμίνες και μέταλλα. Ιδανική επιλογή για αυτή τη φάση της ζωή του είναι το εμπλουτισμένο γάλα της Nestlé, Junior 1+. Πρόκειται για γάλα έτοιμο προς κατανάλωση και ειδικά σχεδιασμένο να καλύπτει τις αυξημένες διατροφικές ανάγκες των μικρών μας. Πιο συγκεκριμένα, με 3 ποτήρια την ημέρα, το παιδί καλύπτει την ημερήσια διατροφική πρόσληψη (με βάση τις επίσημες διατροφικές οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) στα πλαίσια μιας ισορροπημένης και ποικίλης διατροφής σε:

  • Σίδηρο, που συμβάλλει στην ομαλή φυσιολογική γνωσιακή ανάπτυξη του παιδιού
  • Ασβέστιο & Βιταμίνη D, που είναι απαραίτητα για τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών των παιδιών
NESTLE KID 2

Φτάνοντας στα 2 έτη

Για τον επόμενο χρόνο, η Nestlé έχει δημιουργήσει το Junior 2+ επίσης έτοιμο προς κατανάλωση προσθέτοντας στο σχεδιασμό όλα τα επιπλέον συστατικά που χρειάζεται το μικρούλι μας για τη σωστή του ανάπτυξη. Εκτός από ασβέστιο, σίδηρο και τις απαραίτητες βιταμίνες το Junior 2+ εμπεριέχει όλα τα απαραίτητα ανόργανα συστατικά που χρειάζεται ένα παιδί αυτής της ηλικίας.

Το παιδάκι σας μπορεί να επιλέξει αν θα το απολαύσει ζεστό ή κρύο! Πλέον περπατάει, τρέχει, παίζει, με λίγα λόγια χρειάζεται πολύ περισσότερη ενέργεια και οι διατροφικές του ανάγκες έχουν γίνει απαιτητικές. Για αυτόν ακριβώς το λόγο, πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικές εμείς οι μανούλες σε αυτό το στάδιο με την επιλογή του γάλατος, καθώς πολλά παιδάκια τείνουν να το κόβουν απότομα.

NESTLE KID 3

Λίγο πριν το σχολείο

Μετά τα τέσσερα χρόνια, αναλαμβάνει το γάλα προσχολική και σχολικής ηλικίας, Nestlé sChOOL. Είναι το ιδανικό γάλα για όλους τους μικρούς μαθητές αφού, περιέχει

  • σίδηρο που συμβάλλει στη μείωση της κούρασης και της κόπωσης (1).
  • ασβέστιο που είναι απαραίτητο για τη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών των παιδιών.
  • την απαραίτητη βιταμίνη D που συμβάλλει στη φυσιολογική απορρόφηση του ασβεστίου από τον οργανισμό.

Όλοι οι μικροί μαθητές το λατρεύουν και θα γίνει ο καλύτερος φίλος του παιδιού σας σε αυτή τη νέα αρχή στη ζωή του.

Η Nestlé με βασικό μέλημα τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών, έχει δημιουργήσει μία σειρά προϊόντων που βάζουν γερά θεμέλια για τη μετέπειτα ζωή τους. Είναι ένας συνοδοιπόρος για τις μανούλες που θέλουν μόνο το καλύτερο για τα παιδιά τους.






Powered by Nestlé


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved