Κολατσιό για το σχολείο: Συμβουλές για να μην το βαρεθεί το παιδί σας

Τα σνακ πρέπει να αποτελούν μέρος του συνόλου της καθημερινής διατροφής, γι’ αυτό να προγραμματίζετε με προσοχή τα ενδιάμεσα μικρογεύματα του παιδιού.

Κολατσιό για το σχολείο: Συμβουλές για να μην το βαρεθεί το παιδί σας

Είναι σημαντικό να του προσφέρετε ποικιλία, γιατί τα παιδιά είναι εύκολο να βαρεθούν το κολατσιό τους όπως ακριβώς τα κύρια γεύματά τους.

Ακολουθούν μερικές χρήσιμες συμβουλές:

-Προσπαθήστε να συντονίσετε τα κύρια και τα πρόχειρα γεύματα έτσι ώστε να σερβίρετε διαφορετικές τροφές στα μεν και στα δε.

kolatsio 5


- Προσπαθήστε να κάνετε τα σνακ διασκεδαστικά. Βάλτε μια ντομάτα πάνω σε ένα ανοιχτό σάντουιτς από ψωμί ολικής άλεσης, ώστε να μοιάζει με γελαστό πρόσωπο, ή κόψτε κομματάκια φρούτων σε περίεργα σχήματα.

kolatsio 2


-Προσπαθήστε να συμμετέχει και το παιδί στον προγραμματισμό και , το σημαντικότερο, στην ετοιμασία του κολατσιού του.

29258ec648de3aede36b26befc96675d


-Εκμεταλλευτείτε τη δραστηριότητα αυτή για να κάνετε το κολατσιό συναρπαστικό, ακόμη και διδακτικό. Για παράδειγμα, βάλτε το παιδί να σας βοηθήσει να καθαρίσετε τον αρακά ή να ψήσετε ψωμί και μετά χρησιμοποιήστε ως μέρος του κολατσιού του ό,τι φτιάξατε μαζί.

kolatsio 4


- Επινοήστε έναν τρόπο να σερβίρετε μια συνηθισμένη τροφή με διαφορετική μορφή. Το γιαούρτι για παράδειγμα, που μπορεί να είναι αδιάφορο στη γεύση, μοιάζει περισσότερο με παγωτό αν το παγώσετε.

c5709b73148adf53e39f7101acae300e creative ideas for kids creative kids snacks


-Οι υγρές τροφές αποτελούν τα καλύτερα πρόχειρα φαγητά, ιδιαίτερα αν βασίζονται στο γάλα- αν και πρέπει να χρησιμοποιείτε γάλα με χαμηλά λιπαρά ή αποβουτυρωμένο. Είναι θρεπτικές επειδή περιέχουν πρωτεΐνες, ασβέστιο, σίδηρο και πολλές από τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved