Πόσους χυμούς μπορούν να καταναλώνουν τα παιδιά;

Πολλοί γονείς πιστεύουν ότι οι χυμοί είναι μία ασφαλής και υγιεινή επιλογή για τα παιδιά.

Πόσους χυμούς μπορούν να καταναλώνουν τα παιδιά;

Ωστόσο, σύμφωνα με τους γιατρούς, πρέπει να υπάρχουν όρια στην κατανάλωση χυμών, διότι σε διαφορετική περίπτωση, θα έχουν βλαβερές συνέπειες για την υγεία τους.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, ένα παιδί 4 – 6 χρόνων δεν πρέπει να πίνει περισσότερο από 180 ml ημερησίως. Τα παιδιά από 7 χρόνων και πάνω δεν πρέπει να πίνουν περισσότερο από ένα ποτήρι, ενώ κάτω από την ηλικία του ενός έτους, δεν θα πρέπει να πίνουν.
Όπως εξηγούν, οι χυμοί μπορεί να είναι ιδιαίτερα βλαβεροί στα δόντια των παιδιών, αφού προκαλούν τερηδόνα. Επίσης, η υπερκατανάλωση τους μπορεί να οδηγήσει σε παχυσαρκία.

«Κάθε φορά που συναντώ έναν ασθενή στην κλινική, προσπαθώ να τους εξηγήσω τους κινδύνους που κρύβουν οι χυμοί, καθώς περιέχουν υψηλές ποσότητες ζάχαρης και θερμίδων», εξηγεί η dr. Rachel Ellis.


Και σε περίπτωση, που οι γονείς ανησυχούν ότι τα παιδιά, δεν προσλαμβάνουν τις απαραίτητες βιταμίνες, μπορούν να τους δώσουν να φάνε ολόκληρο το φρούτο. Εξάλλου, όπως εξηγούν οι ειδικοί, τα φρούτα είναι προτιμότερα από έναν χυμό, λόγω των ινών που περιέχουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved