Επτά έξυπνοι τρόποι για να εντάξετε τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή σας

Το καλοκαίρι είναι ίσως η πιο καλή περίοδος για ν’ αρχίσετε να καταναλώνετε εσείς και τα παιδιά σας, περισσότερα φρούτα και λαχανικά τα οποία υπάρχουν σε αφθονία.

Επτά έξυπνοι τρόποι για να εντάξετε τα φρούτα και τα λαχανικά στη διατροφή σας

Καρπούζι, πεπόνι, κεράσια, ροδάκινα, νεκταρίνια, σταφύλια, σύκα, είναι μερικά από τα φρούτα του καλοκαιριού που μας γλυκαίνουν, μας δροσίζουν, και μας ...χορταίνουν.

Αν αναζητάτε τρόπους για να εντάξετε στην καθημερινή διατροφή των παιδιών σας τα φρούτα και τα λαχανικά, οι επιστημονικοί συνεργάτες του προγράμματος Ευζην προτείνουν τα εξής:

1. Ανακαλύψτε τα φρούτα και τα λαχανικά που σας αρέσουν
Δεν είναι ανάγκη να καταναλώνετε όλα τα φρούτα και τα λαχανικά για να αποκομίσετε τα οφέλη τους. Διαλέξτε τα αγαπημένα σας και αγοράστε τα. Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι πάντα διαθέσιμα στο σπίτι, όποτε θελήσετε να τα καταναλώσετε.
2. Προσθέστε φρούτα και λαχανικά στα αγαπημένα σας τρόφιμα
Για παράδειγμα, δοκιμάστε να προσθέσετε λαχανικά στο τοστ σας, στην αγαπημένη σας σπιτική πίτσα ή σε μαγειρεμένο ρύζι και δημιουργείστε ένα πολύχρωμο ριζότο. Αν πάλι σας αρέσουν τα γλυκά, φτιάξτε ένα νόστιμο και θρεπτικό επιδόρπιο στο σπίτι, προσθέτοντας ψιλοκομμένα φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα σε γιαούρτι ή στα αγαπημένα σας δημητριακά.
3. Συνοδεύστε τα γεύματά σας με λαχανικά
Γνωρίζατε ότι τα λαχανικά σας χορταίνουν και σας βοηθούν να ελέγξετε καλύτερα την ποσότητα της τροφής που καταναλώνετε; Όταν, λοιπόν, υπάρχει έτοιμη σαλάτα στο τραπέζι, φροντίστε να την εκμεταλλευτείτε, γεμίζοντας με αυτήν το μισό σας πιάτο.
4. Ξεδιψάστε καταναλώνοντας τους δικούς σας χειροποίητους χυμούς φρούτων
Γιατί να αγοράσετε έτοιμους χυμούς όταν μπορείτε να φτιάξετε τους δικούς σας; Με τόσα πολλά φρούτα που υπάρχουν σκεφτείτε πόσα διαφορετικά και πρωτότυπα είδη χυμών μπορείτε να φτιάξετε στο σπίτι, χρησιμοποιώντας υλικά όπως τσάι, γάλα, ξηρούς καρπούς ή μέλι και βάζοντας τη φαντασία σας να δουλέψει.
5. Πάρτε μαζί σας κάποιο φρούτο όταν φεύγετε από το σπίτι
Τα φρούτα αποτελούν ένα γευστικό και θρεπτικό σνακ που μπορείτε πάντα να έχετε μέσα στην τσάντα σας και να καταναλώνετε σε περίπτωση που πεινάσετε όταν είστε εκτός σπιτιού. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα χρειαστεί να αγοράσετε ό,τι βρειτε μπροστά σας για να καλύψετε την πείνα σας και παράλληλα θα εξοικονομήσετε το χαρτζιλίκι σας.
6. Κατανάλωσε φρούτα και λαχανικά όταν βγαίνετε έξω
Όταν βγαίνετε έξω για φαγητό, φροντίστε να συνοδεύετε πάντα το γεύμα σας με σαλάτα, ενώ για επιδόρπιο μπορείτε να επιλέξετε μια δροσερή φρουτοσαλάτα ή να προσθέσετε φρέσκα φρούτα στο αγαπημένο σας frozenyoghurt. Αν θελήσετε να πιείτε κάτι, θυμηθείτε ότι ένας φυσικός χυμός φρούτων θα σας ξεδιψάσει και αποτελεί μια καλύτερη επιλογή σε σχέση με τα αναψυκτικά.
7. Επιλέξτε μια σαλάτα για βραδινό γεύμα
Γνωρίζατε ότι μια σαλάτα λαχανικών με κάποιο αμυλούχο τρόφιμο (π.χ. ψωμί, φρυγανιά ή παξιμάδι), κάποιο πρωτεϊνούχο τρόφιμο (π.χ. κοτόπουλο, αβγό ή τυρί) και λίγο ελαιόλαδο αποτελεί ένα πλήρες γεύμα; Πειραματιστείτε, λοιπόν, με τα υλικά που υπάρχουν στο σπίτι ή με το φαγητό που έχει περισσέψει από το μεσημέρι και φτιάξτε τις δικές σας πρωτότυπες σαλάτες για βραδινό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved