Τα σχολικά γεύματα στην Ιαπωνία δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα άλλων χωρών - Δείτε γιατί

Οι Ιάπωνες δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη διατροφή των μαθητών γι΄αυτό και στα περισσότερα σχολεία, η διαδικασία του μεσημεριανού γεύματος αποτελεί μέρος της εκπαίδευσης και όχι απλά ένα διάλειμμα.

Τα σχολικά γεύματα στην Ιαπωνία δεν έχουν καμία σχέση με τα αντίστοιχα άλλων χωρών - Δείτε γιατί

Τα παιδιά, έχουν ενεργό συμμετοχή στην ετοιμασία του φαγητού που θα καταναλώσουν. Οι πρώτες ύλες των γευμάτων είναι από τοπικούς αγρότες ή από το αγρόκτημα του σχολείου, το οποίο καλλιεργούν- και- οι μαθητές. Τα γεύματα παρασκευάζονται καθημερινά από μια ομάδα μαγείρων στις σχολικές κουζίνες ενώ οι μαθητές φροντίζουν για το σερβίρισμα και τον καθαρισμό της αίθουσας.

Τα παιδιά γνωρίζουν τι είναι αυτό που τρώνε, αφού προηγουμένως έχουν μάθει για τον τρόπο καλλιέργειάς του, που ευδοκιμεί, ποια είναι τα θρεπτικά του συστατικά. Έτσι, μαθαίνουν και την ιστορία και τα έθιμα του φαγητού της χώρας τους.

Μετά το τέλος του μεσημεριανού, τα παιδιά αναλαμβάνουν να καθαρίσουν τα πιάτα, να τα πλύνουν και να ανακυκλώσουν όσα από τα αντικείμενα που έχουν χρησιμοποιήσει μπορούν να ανακυκλωθούν. Αναμφίβολα, το συγκεκριμένο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων της Ιαπωνίας έχει, συμβάλει στο χαμηλό ποσοστό παχυσαρκίας που καταγράφει η Ιαπωνία.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved