Έξυπνοι τρόποι για να δώσετε ροδάκινο στο μωρό σας

Τα ροδάκινα, ζουμερά και γλυκά, αποτελούν μια ιδιαίτερα θρεπτική επιλογή για το μωρό σας, ειδικά όταν έχετε ξεκινήσει τις φρουτόκρεμες.

Έξυπνοι τρόποι για να δώσετε ροδάκινο στο μωρό σας

Έχουν πολλές αντιοξειδωτικές ιδιότητες και είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C, ενώ στο σύνολό τους τα θρεπτικά συστατικά είναι σημαντικά για την υγιή ανάπτυξη των ματιών και της όρασης του μωρού. Επιπλέον, βοηθούν το μωρό να μείνει ενυδατωμένο αφού έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό (85%).

Η εποχή τους είναι από τον Ιούνιο και καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Για την φρουτόκρεμα θα χρειαστείτε ώριμα ροδάκινα, έτσι ώστε να είναι μαλακά και γλυκά. Προτιμήστε εκείνα που δεν έχουν μώλωπες ή κηλίδες και θυμηθείτε να τα πλένετε πολύ καλά ακόμα και όταν αφαιρείτε την φλούδα.

Πώς μπορείτε να δώσετε το ροδάκινο στο μωρό
Εκτός από την κλασική συνταγή, δηλαδή να βάλετε το ώριμο ροδάκινο στο μπλέντερ με λίγο νερό, υπάρχουν και άλλοι συνδυασμοί που μπορείτε να κάνετε:

1.Πουρέ ροδάκινο

Peach puree


Θα χρειαστεί να βράσετε τα ροδάκινα (στον ατμό ή στην κατσαρόλα). Στην συνέχεια αφήνετε να κρυώσουν και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ με το νερό που έβρασαν ή της βρύσης ( αν τα κάνατε στον ατμό).

2.Πουρέ ροδάκινο- μήλο

Peach and apple puree


Βράζετε και τα δύο φρούτα μαζί και στη συνέχεια τα πολτοποιείτε με το νερό που τα έχετε βράσει. Ισως χρειαστεί και έξτρα νερό. Αν υπερισχύει η μία από τις δύο γεύσεις περισσότερο, προσθέστε περισσότερο από το φρούτο της επιλογής σας.

3.Πουρέ ροδάκινο- καρότο

Peach mango puree


Διαφορετικός γευστικός συνδυασμός που μπορεί να αρέσει όμως πολύ στο μωρό. Βράζετε ξεχωριστά το ροδάκινο από το καρότο και στη συνέχεια τα βάζετε στο μπλέντερ. Ρίχνετε νερό μέχρι να γίνει ένας κρεμώδης πουρές.

Τα ροδάκινα ανήκουν στην οικογένεια των φυτών που ονομάζεται Rosaceae και συνήθως προκαλούν αλλεργικές αντιδράσεις με τους καρπούς τους. Τα ροδάκινα είναι από τα πιο αλλεργιογόνα τρόφιμα, αλλά οι αλλεργιογόνες ιδιότητες τους μειώνονται σημαντικά όταν μαγειρεύονται. Πριν ξεκινήσετε λοιπόν να δίνετε ροδάκινο στο μωρό σας, ρωτήστε τον παιδίατρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved