Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε την πατάτα με τη φλούδα

Είναι γνωστό ότι οι φλούδες πολλών φρούτων και λαχανικών «κρύβουν» πολλές βιταμίνες που είναι πολύτιμες για τον οργανισμό μας. Ωστόσο, δύσκολα επιλέγουμε να τα καταναλώνουμε με τις φλούδες είτε γιατί δεν μας αρέσουν, είτε γιατί δεν είμαστε σίγουρες για την ποιότητά τους.

Γιατί πρέπει να καταναλώνουμε την πατάτα με τη φλούδα

Μεταξύ αυτών που μπορούμε να καταναλώσουμε άφοβα με τη φλούδα τους είναι και οι πατάτες. Η φλούδα της πατάτας αποτελεί πραγματικά θησαυρό θρεπτικών ουσιών.Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει, προέκυψε ότι ένα κιλό πατάτες με τη φλούδα τους περιέχουν περισσότερη βιταμίνη C από ό,τι ένα κιλό πορτοκάλια!

Η φλούδα μιας μικρής πατάτας προσφέρει το 50% των απαραίτητων καθημερινά διαιτητικών ινών, αλλά και πολύτιμα συστατικά όπως ποτάσιο, σίδηρο, φώσφορο και φυσικά βιταμίνη C, προστατεύοντας έτσι τον οργανισμό από τις ιώσεις.

Επίσης, η φλούδα της πατάτας είναι ιδιαίτερα χορταστική. Επομένως, αν θέλετε να χάσετε κιλά ή να διατηρήσετε σταθερό το βάρος, μπορείτε να καταναλώνετε τις πατάτες με τη φλούδα αφού περιέχουν πολύ μικρή ποσότητα λίπους. Με αυτό τον τρόπο δεν θα τσιμπολογάτε καθώς δεν θα πεινάτε ( όχι τόσο συχνά).

Παράλληλα, η φλούδα της πατάτας βοηθάει σημαντικά στην πρόληψη του καρκίνου, καθώς περιέχει υψηλά επίπεδα χλωρογενικού οξέος, το οποίο συνδέεται με την προστασία από τη δημιουργία όγκων. Λόγω των πολλών ινών της, συμβάλλει παράλληλα στη μείωση της χοληστερόλης του αίματος αλλά και των καρδιακών παθήσεων.

Να θυμάστε ότι πριν φάτε την πατάτα με τη φλούδα βεβαιωθείτε ότι την έχετε πλύνει πολύ καλά, να μην έχει χτυπήματα και αλλοιώσεις στο χρώμα και να ην είναι πράσινη. Οι πράσινες πατάτες περιέχουν σολανίνη, μια ουσία με δηλητηριώδεις ιδιότητες η οποία μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές, πονοκέφαλο, διάρροια αλλά και δηλητηρίαση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved