Παιδί και διατροφή: Βάλτε στη ζωή τους το μύρτιλο!

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Nutrition, τα μύρτιλα έχουν ευεργετικά οφέλη στη διατροφή του παιδιού, καθώς βοηθούν στην ενίσχυση της μνήμης και της συγκέντρωσης στα παιδιά.

Παιδί και διατροφή: Βάλτε στη ζωή τους το μύρτιλο!

Πιο συγκεκριμένα, στην έρευνα, που διήρκησε τρεις εβδομάδες, συμμετείχαν 21 παιδιά από 7-10 ετών στα οποία δόθηκαν 3 ροφήματα που περιείχαν διαφορετικές ποσότητες μύρτιλου. Στο ένα ρόφημα υπήρχε μια μεγάλη δόση 30 γραμμαρίων, στο δεύτερο μια μικρή 15 γραμμαρίων, ενώ στο τρίτο δεν υπήρχε καθόλου ποσότητα.

Μετά την κατανάλωση των ροφημάτων, δόθηκαν στα παιδιά ορισμένα γνωστικά τεστ ώστε να εκτιμηθεί ο βαθμός συγκέντρωσης και μνήμης που παρουσίαζαν. Όταν είχαν καταναλώσει τη μεγάλη ποσότητα, εμφάνισαν την καλύτερη επίδοση, ενώ αναλογικά, όταν είχαν καταναλώσει το ρόφημα που δεν περιείχε μύρτιλο εμφάνισαν τη χειρότερη.

Οι ουσίες που παίζουν σημαντικό ρόλο στη συγκέντρωση, αλλά και στη μνήμη, ονομάζονται ανθοκυανίνες. Οι επιστήμονες δήλωσαν πως γνώριζαν τη σχετική σύνδεση στον εγκέφαλο των ενηλίκων, έπειτα από αυτήν την έρευνα όμως, φαίνεται πως επιδρούν το ίδιο αποτελεσματικά και στον παιδικό εγκέφαλο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved