Μη ζεσταίνετε το παιδικό γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων

Μπορεί ο φούρνος μικροκυμάτων να σας βολεύει και να είναι γρήγορος, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν κάνει για όλες τις δουλειές!

Μη ζεσταίνετε το παιδικό γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων

Μερικά τρόφιμα δεν είναι κατάλληλα να μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων και γίνονται μάλιστα επιβλαβή! Ενα από αυτά είναι και το παιδικό γάλα! Είναι πολύ πιθανό να κάψετε το μωρό, αφού θα βγάλετε το γάλα, αλλού ζεστο κι αλλού κρύο. Επιπροσθέτως τα μικροκύματα δεν κάνουν καθόλου καλό στον οργανισμό του παιδιού για αυτό καλύτερα να το ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί ή θερμαντήρα ακόμη κι αν παίρνει περισσότερο χρόνο.

Ας δούμε ποιες άλλες τροφές δεν είναι κατάλληλες για το φούρνο μικροκυμάτων.

Βραστά αυγά
Είτε είναι καθαρισμένα είτε όχι, τα βραστά αυγά μεταμορφώνονται σε μικρές βόμβες όταν τα βάζεις στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί μπορεί να σκάσουν!

Ρύζι
Το ξαναζεσταμένο ρύζι μπορεί να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση σύμφωνα με το Food Standars Agency. Το ωμό ρύζι περιέχει κάποια βακτήρια που μπορούν να επιβιώσουν στα σπόρια του αν ζεσταθεί ξανά. Όταν βγάλετε το ρύζι από το φούρνο και το αφήσετε σε θερμοκρασία δωματίου, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται και μπορεί να προκαλέσουν διάρροια και εμετό.

Κοτόπουλο
Δεν πρέπει ποτέ να μαγειρεύετε κοτόπουλο (ή οποιοδήποτε άλλο πουλερικό) στο φούρνο μικροκυμάτων, γιατί δεν γίνεται με σωστό τρόπο και μπορεί να κολλήσεις σαλμονέλα. Επίσης για να απελευθερωθεί σωστά η πρωτεΐνη που περιέχει και να την χωνέψεις σωστά χρειάζεται να γίνεται σωστή κατανομή της θερμοκρασίας, κάτι που δεν συμβαίνει όταν το ζεσταίνεις στο μικροκυμάτων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved