Διατροφή και παιδί: Σάντουιτς με ψητή ομελέτα λαχανικών και τυρί

Το σάντουιτς με ψητή ομελέτα λαχανικών και τυρί είναι ένα νόστιμο κολατσιό για το σχολείο. Τα αυγά είναι εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, η οποία είναι βασικό συστατικό στην καθημερινή διατροφή, ιδιαίτερα στο στάδιο της ανάπτυξης.

Διατροφή και παιδί: Σάντουιτς με ψητή ομελέτα λαχανικών και τυρί

Τα λαχανικά που περιέχει (πιπεριές και ντομάτα) είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, όπως καροτενοειδή και βιταμίνη C, που ενισχύουν την άμυνα του οργανισμού. Το τυρί είναι επίσης πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών, αλλά και ασβεστίου, το οποίο είναι απαραίτητο για την υγεία των οστών. Σε συνδυασμό με ψωμί ολικής άλεσης δημιουργείται ένα άκρως χορταστικό και θρεπτικό γεύμα.

Για την ομελέτα (4 μερίδες):
4 αυγά
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού extra παρθένο ελαιόλαδο
μια πρέζα πιπέρι μαύρο
½ πιπεριά πράσινη
½ πιπεριά κόκκινη
½ μέτριο κρεμμύδι ξερό
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
½ μικρή τομάτα στον τρίφτη

IMG 0178 res 3

Εκτέλεση:
Χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Στη συνέχεια αδειάζουμε το μίγμα σε ένα ταψάκι και τοποθετούμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά. Σε ψωμάκι ολικής άλεσης (~60γρ) τοποθετούμε ένα κομμάτι από την ομελέτα (~70γρ) που φτιάξαμε και προσθέτουμε τυρί της αρεσκείας μας.

Η συνταγή είναι βασισμένη στα γεύματα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ προσαρμοσμένη για προετοιμασία στο σπίτι.
Το σάντουιτς με ψητή ομελέτα λαχανικών και τυρί είναι ένα από τα υγιεινά και αγαπημένα γεύματα των μαθητών που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ του Ινστιτούτου Prolepsis, που προσφέρει καθημερινά δωρεάν γεύματα σε χιλιάδες μαθητές που έχουν ανάγκη. Το διαιτολόγιο του Προγράμματος σχεδιάζεται με βάση τις αρχές της υγιεινής διατροφής και καλύπτει σημαντικό μέρος των ενεργειακών και θρεπτικών αναγκών των μαθητών. Όλα τα γεύματα περιέχουν καλά λιπαρά για την υγεία αφού παρασκευάζονται αποκλειστικά με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ενώ δεν περιέχουν καθόλου συντηρητικά και τεχνητά πρόσθετα. Περισσότερες πληροφορίες για τα γεύματα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ: http://bit.ly/1U3UKrI

Φωτογραφίες Yorgos Kyvernitis / Γιώργος Κυβερνήτης

Diatrofi logo 3

Ινστιτούτο Προληπτικής, Περιβαλλοντικής και Εργασιακής Ιατρικής

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved