Υπάρχουν βιταμίνες που ανοίγουν την όρεξη στα παιδιά;

Η άρνηση του παιδιού να φάει, αγχώνει τους γονείς οι οποίοι αναζητούν τρόπους για να την αντιμετωπίσουν.

Υπάρχουν βιταμίνες που ανοίγουν την όρεξη στα παιδιά;

Και αφού έχουν επιστρατεύσει όλα τα «κόλπα» που έχουν ακούσει για να ξεγελάσουν το παιδί τους να φάει, χωρίς αποτέλεσμα, διερωτώνται αν τελικά υπάρχουν βιταμίνες που ανοίγουν την όρεξη.

Η απάντηση των παιδιάτρων είναι κατηγορηματική: Όχι, δεν υπάρχουν βιταμίνες ή άλλες ουσίες που να δημιουργούν το αίσθημα της πείνας. Και αν βιαστείτε να σχολιάσετε ότι παλιά οι γονείς έδιναν στα μωρά μουρουνέλαιο, οι παιδίατροι τονίζουν ότι πλέον δεν ενδείκνυται, για το σκοπό αυτό. Άλλωστε οι συνθήκες διαβίωσης ενός παιδιού στις μέρες μας δεν μπορούν να συγκριθούν με εκείνες πριν 30-40 χρόνια.

Επίσης, το μουρουνέλαιο, πλούσιο σε βιταμίνη D, κρίνονταν απαραίτητο για την πρόληψη της ραχίτιδας κάτι που σήμερα αντιμετωπίζεται από τις υπάρχουσες τροφές που έχουν ενσωματωμένη την προβιταμίνη αλλά και από τον ήλιο!

Για την βελτίωση της όρεξης του παιδιού, λοιπόν, δεν υπάρχουν μυστικές συνταγές. Απαιτείται υπομονή, επιμονή και φαντασία για γευστικούς πειραματισμούς που μπορεί να δελεάσουν το παιδί.

Σε συνεννόηση με τον παιδίατρο, ίσως να πρέπει να γίνουν αιματολογικές εξετάσεις ώστε να διαπιστωθεί η κλινική εικόνα του παιδιού. Σε περίπτωση έλλειψης σιδήρου συνήθως χορηγούνται για μερικούς μήνες σκευάσματα σιδήρου. Είναι αυτονόητο πως ο παιδίατρος θα κρίνει τι πρέπει να κάνετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved