Τα παιδιά σας ζητάνε συνέχεια φαστ φουντ; Κλείστε την τηλεόραση!

Μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι όταν τα παιδιά βλέπουν συχνά τηλεοπτικές διαφημίσεις για «παιδικά γεύματα» (τα οποία συνήθως δελεάζουν τα παιδιά με την προσφορά παιχνιδιών) στις διάφορες αλυσίδες φαστ φουντ, τόσο πιο πιθανό είναι οι οικογένειές τους να επισκέπτονται τακτικά τέτοια εστιατόρια με ό,τι αυτό συνεπάγεται (κακές διατροφικές συνήθειες κ.λπ.).

Τα παιδιά σας ζητάνε συνέχεια φαστ φουντ; Κλείστε την τηλεόραση!

Η έρευνα έγινε από το Κολλέγιο Dartmouth στις ΗΠΑ με τη συμμετοχή 100 παιδιών 3-7 ετών και ενός από τους γονείς τους. Οι γονείς συμπλήρωσαν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με το πόσο συχνά τα παιδιά εκτίθεντο σε τέτοιες διαφημίσεις, πόσο συχνά ζητούσαν από τους γονείς τους να επισκεφτούν ένα φαστ φουντ για να πάρουν το συγκεκριμένο γεύμα, αν συνέλεγαν τα παιχνίδια που συνόδευαν τα γεύματα και πόσο συχνά έτρωγαν σε φαστ φουντ οικογενειακώς.

37% των γονιών δήλωσαν πώς επισκέπτονταν συχνά φαστφουντ που διαφημίζονταν με αυτόν τον τρόπο, στοχεύοντας δηλαδή στα παιδιά. Επιπλέον, 54% των παιδιών ζητούσαν από τους γονείς τους να πάνε στα διαφημιζόμενα φαστ φουντ, 29% τωνπαιδιών συνέλεγαν τα παιχνίδια που συνόδευαν τα γεύματα και από αυτά τα παιδιά , το 83% ζητούσαν από τους γονείς τους να πηγαίνουν συχνά στις αλυσίδες που τα πρόσφεραν.

Τα παιδιά που ζούσαν σε σπίτια με παραπάνω από έναν τηλεοπτικούς δέκτες, είχαν τηλεόραση στο δωμάτιό τους ή έβλεπαν πολλή τηλεόραση στη διάρκεια της μέρας ήταν και πιο πιθανό να επισκέπτονται συχνότερα τέτοια εστιατόρια.

Το άρθρο επιμελήθηκε η Αλεξάνδρα Καππάτου
www.akappatou.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved