Άθληση και διατροφή για τα παιδιά μας

Τα ποσοστά παιδικής παχυσαρκίας είναι ιδιαιτέρως αυξημένα στη χώρα μας και οι επιστήμονες υγείας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Άθληση και διατροφή για τα παιδιά μας

Οι επιπλοκές που συνδέονται με την παχυσαρκία είναι πολλές (π.χ. καρδιαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδης διαβήτης, αναπνευστικά και μυοσκελετικά προβλήματα) και μπορεί να συνοδεύσουν το παιδί στην ενήλικη ζωή του. Και μην ξεχνάμε βέβαια το ψυχολογικό κόστος που είναι μεγάλο, καθώς πολλές φορές τα παχύσαρκα παιδιά απομονώνονται και κλείνονται στον εαυτό τους.

Αυτό που μπορείτε να κάνετε, είναι να βοηθήσετε το παιδί σας να βελτιώσει τις διατροφικές του συνήθειες του και να βάλει στη ζωή του τον αθλητισμό. Η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με την άθληση, μπορούν να κάνουν θαύματα στην ανάπτυξη του παιδιού σας.

Ένα παιδί θα πρέπει να καταναλώνει 3 κυρίως γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, δείπνο) και 2 ενδιάμεσα γεύματα υγιεινών σνακ (δεκατιανό, απογευματινό) ώστε να μην πεινάει. Να σερβίρετε τη μερίδα του σε μικρότερα πιάτα από αυτά των ενηλίκων, να συνοδεύετε πάντα τα γεύματα του με σαλάτα και να φροντίζετε μέσα στην ημέρα το παιδί να καταναλώνει συνολικά 5 μερίδες φρούτων και λαχανικών.

Όλα τα παραπάνω φυσικά, με ένα σταθερό πρόγραμμα θα βοηθήσουν το παιδί σας να υιοθετήσει έναν υγιεινό και σωστό τρόπο ζωής. Σε αυτό μπορεί να συμβάλει και το καινοτόμο πρόγραμμα Εταιρικής Ευθύνης ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ της ΟΠΑΠ. Το πρόγραμμα που σήμερα υποστηρίζει ένα δίκτυο 125 Ακαδημιών σε όλη την Ελλάδα, βελτιώνει μέσα από τη δράση του την αθλητική εμπειρία 10.000 παιδιών ενώ παράλληλα έχει ως στόχο να εμφυσήσει στα παιδιά αθλητικές αρχές που θα ακολουθούν σε όλη τους τη ζωή, είτε γίνουν αθλητές, είτε παραμείνουν απλοί «φίλοι» του αθλητισμού.

Επιπλέον, επιδιώκει να καλλιεργήσει στους μικρούς αθλητές αξίες που συνθέτουν το αθλητικό ιδεώδες και είναι πολύτιμες για τη σύνθεση του χαρακτήρα κάθε παιδιού, όπως το ευ αγωνίζεσθαι, την ευγενή άμιλλα, τον σεβασμό, το ήθος και την ομαδικότητα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved