Διατροφή και παιδιά: Αυτές είναι οι σούπερ τροφές που πρέπει να βάλετε στο διατροφολόγιό του

Η διατροφή είναι το Α και το Ω για την ανάπτυξη και την υγεία των παιδιών. Από τη στιγμή που γεννιούνται, το μητρικό γάλα που έχει αμέτρητα οφέλη για τον οργανισμό και όσο μεγαλώνουν φροντίζουμε να τους μάθουμε σωστές διατροφικές συνήθειες που θα τις ακολουθούν για πάντα.

Διατροφή και παιδιά: Αυτές είναι οι σούπερ τροφές που πρέπει να βάλετε στο διατροφολόγιό του

Ένα παιδί που βρίσκεται στην ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικό να έχει μία ισορροπημένη διατροφή που θα περιλαμβάνει φαγητά από όλες τις ομάδες τροφίμων. Οι ειδικοί προτείνουν τις παρακάτω σούπερ τροφές που είναι πολύ ωφέλιμες για τον οργανισμό και είναι ιδανικές για παιδιά μετά την ηλικία του πρώτου έτους.

• Φακές. Περιέχουν πρωτεΐνες, φυλλικό οξύ και σίδηρο. Για να τις φάει μπορείτε να τις μαγειρέψετε με ρύζι ή λαχανικά.
• Κολοκύθα. Έχει τις περισσότερες βιταμίνες, είναι γλυκιά και θα αρέσει σίγουρα στο μωρό σας.
• Κόκκινο κρέας. Είναι κάτι που ήδη γνωρίζετε καθώς σας το έχει συστήσει ο γιατρός σας. Μπορείτε να το μαγειρέψετε με πολλούς τρόπους κι και να βρείτε αυτόν που θα αρέσει στο μικρό σας.
• Πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Ειδικά το σπανάκι είναι πολύ δυναμωτικό για το παιδί σας.
• Πορτοκάλια. Είναι πλούσια σε βιταμίνη C. Μπορείτε να τα προσθέσετε στην φρουτόκρεμά του.
• Αβοκάντο. Έχει ω-3λιπαρά και βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου. Αν δεν αρέσει στο παιδί σας μπορείτε να βάλετε λίγο από το εσωτερικό του φρούτου σε ένα μαχαίρι, να το αλείψετε σε μία φέτα ψωμί και να το συνδυάσετε με λίγο μέλι. Η γεύση του θυμίζει βούτυρο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved