«Πότε πρέπει να ξεκινήσει το μωρό μου να τρώει στέρεες τροφές;»

 Η διατροφή είναι το Α και το Ω για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών και είναι είναι ένα θέμα που πάντα αγχώνει τις μαμάδες. «Τρώει σωστά;» « Τρώει όσο συχνά πρέπει; » Άγχη και ανησυχίες που κρατάνε μια ζωή, όσα χρόνια και αν περάσουν!

«Πότε πρέπει να ξεκινήσει το μωρό μου να τρώει στέρεες τροφές;»

Το πρώτο διάστημα μετά τον ερχομό ενός μωρού, πολλά πράγματα μας φαίνονται... βουνό. Ο ύπνος, το μπάνιο, το άλλαγμα της πάνας και φυσικά το φαγητό, είναι θέματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε για πρώτη φορά. Από τις μεγαλύτερες ανησυχίες μίας μαμάς είναι η διατροφή. Τους πρώτους μήνες το γάλα είναι υπεραρκετό για να καλύψει τις ανάγκες του μωρού μας, έπειτα ξεκινάμε τις κρέμες και σιγά σιγά εισάγουμε στη διατροφή τους τις στέρεες τροφές. Το να καταλάβουμε όμως πότε γίνεται η μετάβαση από το ένα στάδιο στο άλλο, δεν είναι πάντα εύκολο. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχουνε μερικά σημάδια που μπορούν να μας βοηθήσουν! Ποια είναι αυτά;

1. Τι μικρό σας μπορεί πλέον να ελέγχει από μόνο του το κεφάλι και το λαιμό του. Έχει μεγαλώσει αρκετά και μπορεί να το γυρίζει το κεφαλάκι του προς όποια κατεύθυνση θέλει.

2. Όταν τρώτε, προσπαθεί με κάθε τρόπο να σας αποσπάσει την προσοχή για να τOυ δώσετε σημασία.

3. Όταν πίνει το γάλα του δεν φαίνεται το ίδιο ικανοποιημένο με παλαιότερα.

4. Προσπαθεί να σας πάρει το φαγητό από τα χέρια ή την ωρα του φαγητού προσπαθεί να φτάσει μόνο του το φαγητό πάνω στο τραπέζι.

5. Όταν του βάζετε ένα κουτάλι μπροστά από το στόμα του, το ανοίγει χωρίς δισταγμό.

Τα παραπάνω σημάδια τα περισσότερα μωρά τα εμφανίζουν μέχρι την ηλικία των 6 μηνών, χωρίς όμως αυτό να είναι απόλυτα σίγουρο.

Προσοχή! Αν παρατηρήσετε ότι το μικρό σας την ώρα που του δίνετε κάποια στέρεα τροφή, τη βγάζει από το στόμα ή αν ακόμα δε μπορεί να ελέγξει το σώμα του και το κεφάλι του καλό είναι να κάνετε λίγο υπομονή και να καθυστερήσετε λίγο ακόμα να του δώσετε κανονικό φαγητό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved