Οι τροφές που βοηθούν στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου

Μια υγιεινή, ισορροπημένη διατροφή δεν κάνει καλό μόνο στο σώμα ενός παιδιού, αλλά συμβάλλει και στην καλύτερη ανάπτυξη του εγκεφάλου του.

Οι τροφές που βοηθούν στην ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου

Οι κατάλληλες τροφές μπορούν να βελτιώσουν την εγκεφαλική λειτουργία, την μνήμη και τη συγκέντρωση. Όπως το σώμα, έτσι και ο εγκέφαλος απορροφά τις θρεπτικές ουσίες από τις τροφές που καταναλώνουμε και αυτές που βλέπετε παρακάτω είναι οι κορυφαίες για την ανάπτυξη του παιδικού εγκεφάλου.
Σολομός: Τα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, είναι μια καλή πηγή ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, τα οποία παίζουν καίριο ρόλο στην λειτουργία του εγκεφάλου.

Αυγά: Είναι πολύ καλή πηγή πρωτεΐνης και ο κρόκος τους περιέχει την πολύτιμη χολίνη, συστατικό που βελτιώνει την μνήμη.

Δημητριακά ολικής άλεσης: Είτε πρόκειται για νιφάδες δημητριακών με γάλα για το πρωινό, είτε για μαύρο ψωμί στο σάντουιτς, τα δημητριακά ολικής άλεσης παρέχουν γλυκόζη για ενέργεια και πολλές βιταμίνες του συμπλέγματος Β, οι οποίες κάνουν καλό στην λειτουργία των νευρώνων.

Βρώμη: Εναλλακτικά στο πρωινό μπορείτε να δώσετε στο παιδί βρώμη με γάλα. Είναι εξαιρετική πηγή βιταμινών τύπου Β και Ε, αλλά κυρίως περιέχει ψευδάργυρο που είναι "κλειδί" στην καλή εγκεφαλική λειτουργία και όχι μόνο.

Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2022 Mothersblog.gr - All rights reserved