«Το παιδί μου αρνείται ξαφνικά να πιει το γάλα του. Τι να κάνω;». Μικρά μυστικά διαχείρισης!

Ξαφνικά εκεί που λάτρευε το γάλα και το έπινε μονορούφι τώρα δε θέλει να το βλέπει μπροστά του; Οχι δεν έχετε αρχίσει να τρελαίνεστε και όχι δεν είναι μόνο το δικό σας παιδί που το κάνει αυτό.

«Το παιδί μου αρνείται ξαφνικά να πιει το γάλα του. Τι να κάνω;». Μικρά μυστικά διαχείρισης!

Είναι σύνηθες φαινόμενo ακόμα και σε πιο μικρή ηλικία (μικρότερο και από 2 χρονών) το παιδί ξαφνικά να σταματήσει να πίνει το γάλα του. Τι κάνουμε όμως εμείς οι γονείς; Φυσικά δε μπορούμε να το αφήσουμε χωρίς γάλα. Ετσι με πολύ υπομονή και χωρίς φωνές και εκβιασμούς προσπαθούμε να το πείσουμε να πιει έστω και λίγο πρωΐ αλλά και βράδυ.

Ιδού μερικά έξυπνα τρίκ που θα βοηθήσουνε:

- Αλλάζουμε ποτήρι! Παίρνουμε ένα καινούργιο ποτήρι με χρώματα! Αφήνουμε το παιδί να το επιλέξει

- Αν το παιδί πίνει ακόμα γάλα από το μπιμπερό, αλλαζουμε μπιμπερό ή ακόμα καλύτερα περνάμε σε ποτηράκι

-Βάζουμε καλαμάκι!

-Βάζουμε στο γάλα λίγο κακάο για παιδιά!

Την περίοδο που δεν πίνει τις ποσότητες γάλακτος που πρέπει, (δηλαδή τουλάχιστον ένα ποτήρι γάλα πρωί- βράδυ) ενισχύστε στη διατροφή του το τυρί και τα γιαουρτάκια ώστε να αναπληρωθεί τόσο το ασβέστιο όσο και τα υπόλοιπα απαραίτητα συστατικά του γάλακτος.

Εαν περάσει αρκετό διάστημα και το παιδί εξακολουθεί να αρνείται εξετάστε με τον γιατρό σας το ενδεχόμενο δυσανεξίας στο γάλα.

Σε καμία περίπτωση μη αφήσετε την προσπάθεια στην άκρη. Το παιδί δεν πρέπει να εφησυχαστεί και να πιστέψει ότι δεν πειράζει που δεν πίνει γάλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved