Θηλάζετε; Eτσι θα ενισχύσετε την ποσότητα και την ποιότητα του μητρικού σας γάλακτος!

Γεννήσατε το μωράκι σας και ξεκινήσατε να το θηλάζετε και αναρωτιέστε πως μπορείτε να ενισχύσετε τη γαλακτόρροια σας!

Θηλάζετε; Eτσι θα ενισχύσετε την ποσότητα και την ποιότητα του μητρικού σας γάλακτος!

Οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα σας βοηθήσουν:

- Αρχικά πρέπει αν όχι να σταματήσετε εντελώς τουλάχιστον να αποφεύγετε τις μεγάλες ποσότητες καφεΐνης και αλκοόλ. Δε πρέπει να ξεχνάμε ότι ό,τι τρώμε και πίνουμε μεταφέρεται μέσω του μητρικού γάλακτος στο μωρό μας.

- Για να διασφαλίσετε ότι το μωρό παίρνει αρκετά θρεπτικά συστατικά, ακολουθήστε μία ισορροπημένη διατροφή ακριβώς κάνατε και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, με τροφές πλούσιες σε ασβέστιο και πρωτεΐνες.

- Στην περίοδο του θηλασμού οι ανάγκες για ενέργεια είναι ακόμα μεγαλύτερες από αυτές της εγκυμοσύνης. Να υπολογίσετε ότι χρειάζεστε περίπου 500 θερμίδες παραπάνω!

- Είναι πολύ πιθανό να νιώθετε ότι διψάτε περισσότερο από ότι συνήθως. Μπορείτε να πίνετε μικρές γουλιές νερό! Μην πιέζετε τον εαυτό σας να πίνει μεγάλες ποσότητες!

- Παρακολουθείτε τις αντιδράσεις του μωρού σας μετά τον θηλασμό! Αν παρουσιάσει ανησυχία, προσπαθήστε να εντοπίσετε τι είχατε φάει πριν το ταΐσετε. Είναι πιθανό να μη του αρέσει. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αλλάξετε το συγκεκριμένο φαγητό σας με κάτι άλλο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved