Επιστροφή στα θρανία: Διατροφικές συμβουλές για μία σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και ενέργεια

Διατροφικές συμβουλές για να προσφέρεις καθημερινά στο μικρό σου θρεπτικά γεύματα.

Επιστροφή στα θρανία: Διατροφικές συμβουλές για μία σχολική χρονιά γεμάτη υγεία και ενέργεια

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποιο είναι το «μυστικό» για να απολαμβάνει το μικρό σου περισσότερο τις στιγμές του; Για να βρεις την απάντηση, αρκεί να σκεφτείς τι περιλαμβάνει η καθημερινότητά του. Διότι όταν το μικρό σου είναι ιδιαίτερα δραστήριο, πηγαίνει σχολείο, ακολουθεί εξωσχολικές δραστηριότητες και περνάει τον ελεύθερο χρόνο του παίζοντας ασταμάτητα, σημαίνει πως είναι διαρκώς εν κινήσει, οπότε είναι σημαντικό να λαμβάνει τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός του, για να αντεπεξέρχεται στο απαιτητικό πρόγραμμά του.

Όπως καταλαβαίνεις, λοιπόν, δεν αρκεί το μικρό σου να πηγαίνει νωρίς στο κρεβάτι του, ώστε να συμπληρώνει τουλάχιστον οκτώ ώρες ύπνου κάθε βράδυ και να νιώθει ξεκούραστο και γεμάτο ενέργεια το επόμενο πρωί. Οι απαιτήσεις της καθημερινότητάς του είναι ιδιαίτερα αυξημένες και μία ισορροπημένη, λαχταριστή διατροφή υψηλής θρεπτική αξίας, είναι ένας βασικός παράγοντας για να μπορεί το παιδί να ανταποκρίνεται με άνεση και ευκολία στις υποχρεώσεις του.

Ακριβώς για αυτό, παρακάτω έχουμε συγκεντρώσει μία λίστα με διατροφικές συμβουλές, για να προσφέρεις καθημερινά στο μικρό σου θρεπτικά γεύματα, ενώ σου αποκαλύπτουμε τον γευστικό «θησαυρό» υγείας, ο οποίος θα γίνει η ωφέλιμη συνήθεια που το μικρό σου θα λατρέψει!

Διαμόρφωσε για το μικρό σου ένα «πλούσιο» και γευστικό πρωινό

Σύμφωνα με τους διατροφολόγους, ένα «πλούσιο» και θρεπτικό πρωινό είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσει ένας μικρός μαθητής την ημέρα του. Τι πρέπει να περιλαμβάνει ένα πρωινό όμως, για να θεωρείται ωφέλιμο; Υδατάνθρακες, φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και «καλά» λιπαρά, είναι τα απαραίτητα θρεπτικά στοιχεία, για να διαμορφώσεις ένα χορταστικό και υγιεινό γεύμα για το μικρό σου. Μία φέτα ψωμί με βούτυρο και μέλι ή με επικάλυψη από κρέμα αβοκάντο και λεπτές ροδέλες αβγού, μία φρουτοσαλάτα εμπνευσμένη από το «καλάθι» του μήνα, ένα μπολ με γάλα, δημητριακά και ξηρούς καρπούς, είναι μερικές θρεπτικές προτάσεις, τις οποίες μπορείς να ετοιμάσεις εύκολα και γρήγορα για το παιδί σου, πριν φύγει για το σχολείο και εσύ για το γραφείο.

mollers-diatrofi-2.jpg

Ετοίμασε ένα κολατσιό που θα κάνει πιο απολαυστικό το διάλειμμά του

Όσο το μικρό σου βρίσκεται στο σχολείο, δεν μπορείς να είσαι βέβαιη πως τρέφεται σωστά. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα «κόλπο» για να είσαι σίγουρη πως τρώει όλο το κολατσιό του και αυτό είναι να του ετοιμάζεις ένα χορταστικό, σπιτικό σνακ, το οποίο θα κάνει το διάλειμμά του πιο απολαυστικό, ενώ συγχρόνως, θα του προσφέρει τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται. Να θυμάσαι πως όσο πιο μεγάλη ποικιλία περιλαμβάνει το ταπεράκι του, τόσο πιο ικανοποιημένο θα είναι το παιδί. Ακριβώς για αυτό, μην διστάσεις να προσθέσεις μερικά στικ λαχανικών ή φρούτων, ένα τοστ με φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα ή γαλοπούλα και ντομάτα, ένα κομμάτι πίτα ή πίτσα που θα έχεις φτιάξει με τα χεράκια σου. Επιπλέον, μπορείς να αυξήσεις κατά πολύ τη διατροφική αξία του σνακ, προσθέτοντας σε αυτό 1-2 ζελεδάκια-ψαράκια MÖLLER’S με ιχθυέλαιο, το οποίο περιέχει φυσικά ωμέγα-3 και φυσική βιταμίνη D, ενώ διατίθεται σε γεύση πορτοκάλι-λεμόνι ή φράουλα, που λατρεύουν τα παιδιά.

mollers-diatrofi-3.jpg

Εμπλούτισε τη διατροφή του με τα κατάλληλα θρεπτικά στοιχεία

Η διατροφή ενός μαθητή είναι απαραίτητο να περιλαμβάνει τα θρεπτικά στοιχεία που ενισχύουν τις νοητικές του λειτουργίες, ακριβώς επειδή το μυαλό του εργάζεται ακούραστα, ενώ βρίσκεται στο σχολείο ή μελετάει στο σπίτι. Συνεπώς, εμπλουτίζοντας τη διατροφή του με τροφές που ενισχύουν με φυσικό τρόπο τις λειτουργίες των ματιών και του εγκεφάλου, το παιδί θα παραμένει συνεπές στις υποχρεώσεις του, χωρίς να δυσκολεύεται ιδιαίτερα ή να αισθάνεται πως δεν μπορεί να ανταποκριθεί. Για παράδειγμα, οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β που προστατεύουν το νευρικό σύστημα, τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα που «θωρακίζουν» την υγεία των ματιών και τα κύτταρα του εγκεφάλου, ο σίδηρος που βοηθάει στη μεταφορά του οξυγόνου σε όλο το σώμα, καθώς και η βιταμίνη D που ενισχύει τη μνήμη, είναι μερικά από τα στοιχεία που θα σε βοηθήσουν να δημιουργείς ωφέλιμα γεύματα για το μικρό σου.

mollers-diatrofi-5.jpg

Ενισχύοντας το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού μέσω της διατροφής

Το εντατικό πρόγραμμα που ακολουθεί καθημερινά το μικρό σου, σε συνδυασμό με τις εποχικές ιώσεις και τα κρυολογήματα, που βρίσκονται σε έξαρση το φθινόπωρο και τον χειμώνα, είναι πιθανό να επηρεάσουν την υγεία του. Καλό θα ήταν, λοιπόν, να προσπαθήσεις μέσω της διατροφής που θα διαμορφώσεις για εκείνο, να προστατεύσεις και να ενισχύσεις τις λειτουργίες του ανοσοποιητικού του, ώστε να είσαι σίγουρη πως τίποτα δεν θα διαταράξει την ομαλή λειτουργία του οργανισμού του. Να θυμάσαι πως τροφές που είναι «πλούσιες» σε βιταμίνη D είναι εξαιρετικά ωφέλιμες για τη φυσική άμυνα του οργανισμού, καθώς η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθάει στην παραγωγή αντιμικροβιακών παραγόντων, ενώ καταπολεμάει τις φλεγμονές που παρουσιάζονται στον οργανισμό. Και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος, για τον οποίο αξίζει να προσθέσεις τα πεντανόστιμα ζελεδάκια-ψαράκια MÖLLER’S στη διατροφή του παιδιού. Διότι διαθέτουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D, καθώς και τα πολύτιμα ωμέγα-3 DHA και EPA που βοηθούν στην καλή λειτουργία του εγκεφάλου και των ματιών.

mollers-diatrofi-6.jpg

Αν θέλεις, λοιπόν, να διαμορφώσεις μία διατροφή για το μικρό σου, η οποία θα του προσφέρει καθημερινά την ενέργεια και τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός του, να είσαι σίγουρη πως ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές και εντάσσοντας στη διατροφή του τα ζελεδάκια-ψαράκια MÖLLER’S με ιχθυέλαιο, μπορείς να τα καταφέρεις!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved