Πώς θα διαλέξετε το καλύτερο lunch box για κολατσιό στο σχολείο

Οδηγός για να διαλέξετε το καλύτερο lunch box και όχι μόνο.

Πώς θα διαλέξετε το καλύτερο lunch box για κολατσιό στο σχολείο
Bigstock

Στον παρακάτω οδηγό θα δείτε πληροφορίες για το πώς θα διαλέξετε το καλύτερο ανοξείδωτο φαγητοδοχείο για τα παιδιά, καθώς και τσαντάκια κολατσιού, θερμός κ.ά.

Το παιδί σας θα πάει για πρώτη φορά στο σχολείο και εσείς θέλετε να έχει μαζί του νόστιμα και υγιεινά σνακ που θα έχετε φτιάξει με τα χεράκια σας.

Αλλά κάτι σας προβληματίζει. Δεν ξέρετε τι φαγητοδοχείο (lunch box) να αγοράσετε για εκείνο. Ανοξείδωτο ή όχι; Τι φαγητό θα βάζετε στην τσάντα του; Θα σφραγίζει καλά ή οι φακές θα κάνουν πάρτι μέσα στην τσάντα με το που ανοίξει το παιδί σας το τσαντάκι κολατσιού;

Υπάρχει αρχικά ένα ερώτημα που θα πρέπει να απαντήσετε πριν περάσετε στο τι lunch box θα αγοράσετε για το παιδί σας.

https://www.instagram.com/p/ChlwTKvMin6

Θα μένει στο ολοήμερο ή όχι;

Είτε το παιδί σας πηγαίνει στο νηπιαγωγείο, είτε στο δημοτικό, αν επιλέξετε το ολοήμερο πρόγραμμα θα πρέπει να σκεφτείτε ότι η τσάντα του κολατσιού, εκτός από κάποιο γρήγορο σνακ που θα φάει στο διάλλειμα θα πρέπει να περιέχει και μεσημεριανό φαγητό.

Αν στο νηπιαγωγείο ή στο δημοτικό του παιδιού σας υπάρχει φουρνάκι που μπορεί να ζεστάνει το φαγητό του, καλό θα είναι να διαλέξετε lunch box κατάλληλο για τον φούρνο μικροκυμάτων. Αν δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα -κάποια σχολεία δεν ζεσταίνουν πια το φαγητό των παιδιών λόγω covid- προτιμήστε ανοξείδωτο lunch box που μπορεί να διατηρεί ζεστό το φαγάκι που θα βάλετε στην τσάντα του παιδιού σας.

Ποιο είναι το καλύτερο lunch box για παιδιά;

Οι μαμάδες που έχουν περάσει από αυτή τη φάση, σίγουρα θα συμφωνήσουν μαζί μας. Όταν δεν ψάχνουμε για το καλύτερο, τότε καταλήγουμε να έχουμε στο ντουλάπι πολλά, άχρηστα ταπεράκια που είτε δεν σφραγίζουν καλά, είτε δεν είναι κατάλληλα για το φαγητό και τα σνακ του παιδιού. Γι' αυτό και πριν καταλήξετε και εσείς με ντουλάπια γεμάτα άχρηστα ταπεράκια θα πρέπει να γνωρίζετε πώς θα διαλέξετε το καλύτερο lunch box για το δικό σας παιδί.

Όχι πλαστικά - Τα πλαστικά φαγητοδοχεία δεν είναι και τόσο καλή ιδέα. Κάποια δεν είναι φτιαγμένα από καλό πλαστικό και δεν μπορούν να αποθηκεύσουν ζεστό φαγητό.

https://www.instagram.com/p/ChUpzH9uTy1

Μικρά και ελαφριά σε βάρος - Τα lunch box που θα διαλέξετε για τα σνακ των παιδιών σας (και για το μεσημεριανό τους) θα πρέπει να είναι μικρά σε μέγεθος και ελαφριά σε βάρος. Τα παιδιά πρέπει να μπορούν να τα ανοίξουν μόνα τους και επίσης να τα κουβαλήσουν.

Lunch box με διαχωριστικά - Αυτά τα φαγητοδοχεία είνα κατάλληλα για το μεσημεριανό γεύμα του παιδιού, μιας και εκτός από το κυρίως γεύμα μπορείτε να βάλετε κάποιο φρούτο, τυρί ή σαλάτα.

Εύκολα στο άνοιγμα - Θέλετε το παιδί σας να γίνει αυτόνομο και ανεξάρτητο; Τότε δώστε του την ευκαιρία να μπορεί να ανοίξει μόνο του το φαγητοδοχείο του.

Δεν χρειάζεται να είναι ακριβό - Κάποιοι θα πουν "ό,τι πληρώσεις παίρνεις", αλλά στην περίπτωση των lunch box, μπορεί να βρει κανείς στην αγορά, πολλά καλά φαγητοδοχεία σε οικονομική τιμή. Οπότε η τιμή να θυμάστε δεν είναι κριτήριο επιλογής.

Γιατί όχι στα πλαστικά lunch boxes;

  • Γιατί οι σάλτσες δεν αφαιρούνται εύκολα -ακόμη και αν μπουν στο πλυντήριο πιάτων
  • Γιατί κάποια από αυτά δεν είναι κατάλληλα για τον φούρνο μικροκυμάτων
  • Γιατί μετά από 3-4 χρήσεις τα καπάκια τους δεν σφραγίζουν καλά
  • Γιατί δεν είναι eco-friendly
https://www.instagram.com/p/ChkZ6xqK8pI

Γιατί να επιλέξετε ανοξείδωτα φαγητοδοχεία;

  • Γιατί είναι φτιαγμένα από κατάλληλο υλικό που αντέχει και διατηρεί τις υψηλές θερμοκρασίες
  • Γιατί δεν σπάνε
  • Γιατί είναι eco-friendly
  • Γιατί καθαρίζουν εύκολα
  • Γιατί είναι ελαφριά

Γιατί να επιλέξετε θερμός;

  • Γιατί είναι μικρά και τέλεια για τα παιδιά του νηπιαγωγείου
  • Γιατί σφραγίζουν πολύ καλά και μπορείτε να βάλετε κάποια σουπίτσα μέσα
  • Γιατί ανοίγουν εύκολα
  • Γιατί διατηρούν το φαγητό ζεστό για αρκετές ώρες.
https://www.instagram.com/p/CE4ioDgF2vK

Πώς θα διαλέξετε την καλύτερη τσάντα κολατσιού

Εκτός από το lunch box μια μαμά πρέπει να διαλέξει και μια κατάλληλη τσάντα φαγητού.

Για να παραμείνουν τα ζεστά φαγητά, ζεστά και τα κρύα σνακ φρέσκα περισσότερο, είναι καλύτερα να αγοράσετε μια ισοθερμική τσάντα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τις διαστάσεις και ότι θα χωράνε μέσα τα lunch box που έχετε διαλέξει. Αγοράστε μια τσάντα που θα χωράει όχι μόνο το φαγητοδοχείο, αλλά επίσης το μπουκάλι με το νερό, τα σνακ ή κάποια παγοκύστη που μπορεί να χρειαστεί τους θερινούς μήνες.

Ναι! Θα χρειαστείτε επίσης παγοκύστες για να διατηρήσετε το φαγητό φρέσκο (αν έχετε βάλει φρούτα ή άψητα τοστάκια και wraps με αλλαντικά και τυρί). Ακόμα κι αν η τσάντα του μεσημεριανού γεύματος είναι ισοθερμική, δεν αρκεί για να κρατήσει τα πάντα φρέσκα τις ζεστές μέρες. Γι' αυτό οι παγοκύστες θα πρέπει να υπάρχουν μέσα στην τσάντα του παιδιού σας.

https://www.instagram.com/p/ChLMp_iBEos

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved