Ερευνα: Θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν ψηλά; Πιείτε γάλα!

Το ύψος όπως γνωρίζουμε είναι κληρονομικό. Αν είναι και οι δύο γονείς ψηλοί, το παιδί έχει μεγάλες πιθανότητες να γίνει και αυτό ψηλό.

Ερευνα: Θέλετε τα παιδιά σας να γίνουν ψηλά; Πιείτε γάλα!

Κι όμως υπάρχει τρόπος να γεννήσετε παιδιά και αυτά να γίνουν ψηλά! Πώς; Πίνοντας γάλα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας!

Αυτό τουλάχιστον υποστηρίζουν ερευνητές μετά από νέα μελέτη που έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με αυτήν, η ποσότητα γάλακτος που καταναλώνει μία γυναίκα ενώ είναι έγκυος, μπορεί να επηρεάσει το ύψος του παιδιού της που θα έχει ως ενήλικας!

Στην έρευνα συμμετείχαν 685 ζευγάρια Δανών μαμάδων και παιδιών. Οι επιστήμονες επί 20 χρόνια, κατέγραφαν την κατανάλωση γάλακτος κατά την εγκυμοσύνη και το ύψος του παιδιού στην ηλικία των 20 ετών.

Τι συμπεράσματα έβγαλαν; Όσες μαμάδες έπιναν περισσότερα από 150 ml γάλακτος την ημέρα, έκαναν κατά μέσο όρο, μεγαλύτερα μωρά από εκείνες που έπιναν λιγότερο!

Συγκεκριμένα, όταν τα παιδιά έφταναν την ηλικία των 20 ετών και προέρχονταν από μαμάδες που έπιναν πολύ πλήρες γάλα, ήταν 1,5 εκατοστό πιο ψηλά από τα υπόλοιπα, ενώ είχαν 8% υψηλότερα επίπεδα IGF-1 στο αίμα. Αυτός ο παράγοντας , σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενισχύει την ανάπτυξη των οστών.

«Δεν έχουν καταγραφεί πολλοί παράγοντες προγεννητικής διατροφής ή περιβάλλοντος που να εξηγούν την ανάπτυξη των παιδιών. Η κατανάλωση γάλακτος, πάντως, μπορεί να είναι ένας από αυτούς. Αυξάνει το βάρος και το ύψος του μωρού στην γέννα, ενώ υπάρχει περίπτωση να σχετίζεται και με το ύψος του παιδιού στην ενήλικη ζωή του», ανέφερε ο Θορθαλουρ Χαλντορσον, ερευνητής του δανέζικου Ινστιτούτου State Serum.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved