Πώς η μουσική επηρεάζει το έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας;

Πόσες φορές έχετε καθίσει αναπαυτικά στον καναπέ σας κι έχετε βάλει την μουσική που σας χαλαρώνει;

Πώς η μουσική επηρεάζει το έμβρυο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μας;

Σίγουρα πολλές αλλά περισσότερες είναι οι στιγμές που μέσα από αυτήν την ατμόσφαιρα έχετε νιώσει το μωράκι σας να σας «ακούει». Ναι, καλά διαβάσατε!

Από τις πρώτες αισθήσεις που αναπτύσσει το μωρό μας από εμβρυακή φάση είναι η ακοή. Μια νέα έρευνα που έγινε από Γάλλους επιστήμονες απέδειξε ότι τα έμβρυα αποτυπώνουν στον εγκέφαλό τους τη μουσική που ακούνε και φυσικά αυτό αποδείχτηκε από πείραμα που έκαναν σε έγκυες γυναίκες.

Ζήτησαν λοιπόν από 50 έγκυες να ακούνε κάποια συγκεκριμένα κομμάτια κλασικής μουσικής δυο φορές κάθε μέρα. Ένα μήνα μετά τη γέννηση των παιδιών, οι επιστήμονες έβαλαν στα βρέφη να ακούσουν το κομμάτι που άκουγαν ενώ ήταν έμβρυα και ένα άλλο, που το άκουγαν για πρώτη φορά.

Αυτό που διαπίστωσαν είναι ότι όταν τα μωράκια άκουγαν το γνωστό τους κομμάτι, οι χτύποι της καρδιάς τους μειώνονταν κατά 12 το λεπτό ενώ όταν άκουγαν το άγνωστο κομμάτι οι χτύποι μειώνονταν κατά 6. Ναι, είναι απίθανο αλλά είναι πραγματικό.


Η μουσική στην εγκυμοσύνη μας χαλαρώνει, μας κάνει να χαμογελάμε, να νιώθουμε το μικρό μας πλασματάκι να «χορεύει», να διώχνουμε μακριά κάθε αγχωτική και στενάχωρη σκέψη! Καθίστε αναπαυτικά, βάλτε μουσική και απολαύστε την ηρεμία σας!


Διαβάστε επίσης: Σήμερα γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα μουσικής!


Διαβάστε επίσης: Πώς η μουσική κάνει καλό στην ακοή των παιδιών;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved