Ερευνα: Τα εμφυτεύματα στήθους μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο έμβρυο

Σύμφωνα με μια τελευταία έρευνα που έγινε στη Σουηδία, οι ειδικοί συμπέραναν ότι οι γυναίκες που έχουν ελαττωματικά εμφυτεύματα στήθους, θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο το έμβρυο που κυοφορούν.

Ερευνα: Τα εμφυτεύματα στήθους μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στο έμβρυο

Έτσι στη Σουηδία οι αρμόδιες αρχές ζήτησαν από τις κλινικές να έρθουν σε επαφή με όσες γυναίκες έβαλαν αυτά τα εμφυτεύματα και να τις ενημερώσουν για τους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσουν.

Πολλές γυναίκες έχουν βάλει αυτά τα εμφυτεύματα, κυρίως κοπέλες νεαρής ηλικίας καθώς είναι πολύ φτηνά. Η Dr. Βεντέλα Σνίτγκερ η οποία κάνει διάφορες έρευνες πάνω σε αυτά τα εμφυτεύματα λέει πως δεν ξέρουν ακόμα κατά πόσο είναι ασφαλή στην περίπτωση που κάποια γυναίκα τα έχει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ηδη έχουν προτείνει και σε άλλες χώρες όπως στη Γερμανία, στη Γαλλία και στην Τσεχία, να ενημερώσουν τις γυναίκες ώστε να τα αφαιρέσουν.

Οι ειδικοί συστήνουν να γίνονται συχνοί έλεγχοι σε φτηνά εμφυτεύματα τα οποία παραπάνω από τις μισές γυναίκες που αποφασίζουν να κάνουν προσθετική στήθους επιλέγουν να τους τοποθετηθούν λόγω χαμηλού κόστους. Στη Σουηδία το κόστος για την αφαίρεση θα το αναλάβει είτε ιδιωτική κλινική είτε οι γυναίκες από μόνες τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved