Επηρεάζουν οι οθόνες τη συγκέντρωση, το λόγο και την ομιλία των παιδιών;

Με ποιο τρόπο μπορούν οι οθόνες να επηρεάσουν τη συγκέντρωση και την ανάπτυξη λόγου και ομιλίας των παιδιών;

Επηρεάζουν οι οθόνες τη συγκέντρωση, το λόγο και την ομιλία των παιδιών;

Όταν αφήνουμε τα βρέφη και τα νήπια μπροστά σε μία οθόνη, ενώ όλο και κάπου θα έχουμε ακούσει ή διαβάσει ότι αυτό δεν είναι εποικοδομητικό για ένα παιδί που αναπτύσσεται, θα πρέπει να γνωρίζουμε ακριβώς τις ενδεχόμενες συνέπειες στην ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας.

Οι ερευνητές τονίζουν ότι αυτά τα παιδιά διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να παρουσιάσουν προβλήματα στον λόγο, στην ομιλία και στη συγκέντρωση σε σχέση με τα παιδιά που δεν αφιερώνουν χρόνο μπροστά στην οθόνη.

Αρκεί να αναλογιστούμε ότι το βρέφος ή νήπιο μπροστά στην οθόνη συνήθως σιωπά, δεν μπαμπαλίζει ούτε πειραματίζεται με τις φωνούλες και χάνει πολύτιμες ευκαιρίες για αλληλεπίδραση και παιχνίδι με τους οικείους του που είναι απαραίτητα συστατικά της υγιούς ανάπτυξης της επικοινωνίας του. Ακόμη, συνηθίζει την γρήγορη εναλλαγή εικόνων και μετά δυσκολεύεται να παραμείνει συγκεντρωμένο σε μία δραστηριότητα.

Στο βίντεο που ακολουθεί αναλύονται αυτές οι συνέπειες στην ανάπτυξη της συγκέντρωσης, του λόγου και της ομιλίας των παιδιών, αλλά και το πόση ώρα επιτρέπεται να παρακολουθεί ένα νήπιο οθόνες και από ποια ηλικία.






Γεωργία Ρούσσου

Λογοθεραπεύτρια
e-mail: georoussou30@gmail.com
YouTube Channell: ΠΑΙΖΩ-ΜΑΘΑΙΝΩ-ΜΙΛΩ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved