Αυτά είναι τα οφέλη της άσκησης για παιδιά με αυτισμό (vid)

 Τα οφέλη της φυσικής άσκησης είναι πολλά και σημαντικά τόσο για τα παιδιά όσο και τους ενήλικες με αυτισμό.

Αυτά είναι τα οφέλη της άσκησης για παιδιά με αυτισμό (vid)

Η εκγύμναση του σώματος, η άσκηση δεν απευθύνεται µόνο στον γενικό πληθυσµό, αλλά και σε άτοµα µε ειδικές ανάγκες.

Ο αυτισµός είναι µια διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή. Είναι µια διαταραχή κατά την οποία το άτοµο, δυσκολεύεται να κατανοήσει σωστά αυτά που βλέπει, ακούει, αισθάνεται και έτσι έχει προβλήµατα στην επικοινωνία, στις διαπροσωπικές και στη συµπεριφορά. Για το λόγο αυτό, µε την προσαρµοσµένη φυσική δραστηριότητα, τα παιδιά αλλά και οι ενήλικες µε αυτισµό έχουν την δυνατότητα να δεχθούν διαφορετικά ερεθίσµατα, να έρθουν σε επαφή µε άλλα άτοµα και να αναπτύξουν τη φυσική τους κατάσταση.

Τα παιδιά θα πρέπει να ακολουθούν ένα πρόγραμμα σωματικής άσκησης είτε ατομικό είτε ομαδικό, ειδικά διαμορφωμένο πάνω στις ανάγκες του κάθε παιδιού.

Τα ομαδικά αθλήματα και οι ομαδικές δραστηριότητες δεν είναι η καλύτερη επιλογή όταν το παιδί είναι πολύ μικρό γιατί μπορεί να δημιουργήσει άγχος και έναν ανεπιθύμητο και μη υγιή ανταγωνισμό μεταξύ των παιδιών, ο οποίος μπορεί να επηρεάσει την αυτοπεποίθηση του. Όμως μεγαλώνοντας θα πρέπει να παίρνουν μέρος σε ομαδικά αθλήματα με άλλα παιδιά προκειμένου να γίνουν αποδεκτά σε μικρές κοινωνικές ομάδες.

Ενώ, το ατομικό άθλημα όπως η ποδηλασία, το περπάτημα, το κολύμπι, το καράτε, ο χορός κτλ είναι η κατάλληλη άσκηση για το παιδί -ιδίως σε μικρή ηλικία - γιατί έχει άμεση επαφή με τον γυμναστή, ο οποίος θα το βοηθήσει να αναπτυχθεί κινητικά δουλεύοντας τις αδυναμίες του, αλλά και να τονώσει την αυτοπεποίθηση του.
Οι έρευνες έχουν δείξει πως ένας γονιός όσο πιο μικρό εντάξει το παιδί του με αυτισμό στην άσκηση, το βοηθά περισσότερο στην μετέπειτα εξέλιξη του.

Δείτε το σχετικό βίντεο με τα οφέλη της άσκησης για παιδιά με αυτισμό!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved